Παρασκευή 15 Μαρτίου 2024

Εύκολες, γρήγορες και οικονομικές Σαρακοστιανές συνταγές!



Η νηστεία ξεκινάει και εκτός από τα θαλασσινά και τα λαδερά φαγητά που χρειάζονται χρόνο για το μαγείρεμα τους… υπάρχουν και κάποιες εύκολες συνταγές που απαιτούν ελάχιστο χρόνο ετοιμασίας και μπορούμε να φάμε νόστιμα, υγιεινά και οικονομικά!  

Πατάτες φούρνου λεμονάτες

Όσοι έχετε βαρεθεί να τρώτε τις πατάτες τηγανιτές μια εύκολη και υγιεινή λύση είναι να τις βάλετε στον φούρνο με μπόλικο λεμόνι, αλάτι, ελαιόλαδο και ρίγανη! Η γεύση και η νοστιμιά τους, είναι σίγουρο πως θα σας ξετρελάνουν!

Μακαρονάδα με άρωμα σκόρδου.

Γι αυτή την συνταγή θα χρειαστείτε ένα πακέτο μακαρόνια το νούμερο που προτιμάτε, 6-7 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, 4-5 σκελίδες σκόρδου, μαϊντανό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζετε να κάψει λίγο το ελαιόλαδο και προσθέτετε το σκόρδο το οποίο έχετε κόψει σε μικρά κομματάκια. Tο αφήνετε να σωταριστεί μέχρι να βγάλει τα αρώματα του, χωρίς όμως να καεί και κατόπιν  προσθέτετε τον μαϊντανό και το πιπέρι. Μόλις  βράσουν τα μακαρόνια σε μπόλικο νερό με αλάτι, τα παίρνετε με μια μεγάλη πηρούνα και τα ρίχνετε μέσα στο τηγάνι ανακατεύοντας  καλά για ένα λεπτό.  

Κριθαράκι με κόκκινη σάλτσα

Γρήγορο και εύκολο φαγητό, έτοιμο σε λιγότερο από ένα τέταρτο. Βάζετε σε μια κατσαρόλα να κάψει μισό ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο, προσθέτοντας τρείς σκελίδες σκόρδου. Στην συνέχεια ρίχνετε τις πράσινες πιπεριές που έχετε κόψει σε κομματάκια καθώς επίσης και τα μανιτάρια ανακατεύοντας καλά, όλα τα υλικά περίπου 2 λεπτά προσέχοντας να μην σας αρπάξουν. Μετά προσθέτετε τον χυμό ντομάτας και τέσσερα μεγάλα ποτήρια νερό. Μόλις πάρει βράση, ρίχνετε ένα κουτάλι αλάτι και ρίχνετε το κριθαράκι. Το αφήνετε τον χρόνο βρασμού που αναγράφετε πάνω στο σακουλάκι και κατεβάζετε την κατσαρόλα. Αν  κατά την διάρκεια που βράζει χρειαστεί λίγο νερό παραπάνω, συμπληρώνεται ένα ποτήρι περίπου.

Πολύχρωμη σούπα λαχανικών

Ένα φαγητό με μεγάλη θρεπτική αξία, που αξίζει να έχει μια θέση στην διατροφή μας, όλον τον χρόνο αφού τα λαχανικά είναι πηγή ασβεστίου αλλά και σημαντικών βιταμινών όπως η Α,Β και C που ενισχύουν τις λειτουργίες του οργανισμού και το ανοσοποιητικό μας σύστημα. Για το συγκεκριμένη σούπα θα χρειαστείτε καρότα, σέλερυ, κολοκυθάκια, κρεμμύδια, πατάτες, ένα λεμόνι, αλάτι, πιπέρι, ρύζι και λίγο ελαιόλαδο.

Αφού βάλετε το ελαιόλαδο στην κατσαρόλα, ρίχνετε μέσα όλα τα λαχανικά που έχετε κόψει, από πριν, σε μικρά κομματάκια να σωταριστούν περίπου δύο λεπτά. Προσθέτετε νερό και το σέλερυ, αφήνοντας να βράσουν όλα μαζί, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Λίγο πριν κατεβάσετε την κατσαρόλα από το μάτι στύβετε μέσα και το λεμόνι, κοιτάζοντας να πάει παντού.

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου