Δευτέρα 11 Μαρτίου 2024

'Εξυπνες συμβουλές... που θα σας βοηθήσουν να χάσετε βάρος!

 

Πολλές φορές δεν βοηθούν αποτελεσματικά οι αυστηρές δίαιτες όταν θέλουμε να χάσουμε βάρος αφού όσο γρήγορα χάνουμε τα κιλά..  άλλο τόσο γρήγορα τα ξαναπαίρνουμε, επιβεβαιώνοντας  πως ο καλύτερος τρόπος να φτάσουμε στο επιθυμητό βάρος  είναι να γίνεται σιγά σιγά, υιοθετώντας ένα πιο υγιεινό τρόπο ζωής αλλά και μερικά τρικ που βοηθούν να πετύχουμε συντομότερα  τον στόχο μας.

Μην βάζετε στο πιάτο σας μεγάλες μερίδες

Μπορεί να σας αρέσει πολύ το φαγητό που έχετε μπροστά σας και να είναι το αγαπημένο σας αλλά δεν βοηθά να φάτε περισσότερο από μια κανονική μερίδα, στην προσπάθεια σας να χάσετε βάρος. Μια κανονική μερίδα είναι περίπου 175 γραμμάρια. Αν πεινάτε περισσότερο προτιμήστε να καταναλώσετε περισσότερα λαχανικά και φρούτα.

Τρώτε αργά.

Αυτή η τακτική, βοηθά να μασάτε σωστά το φαγητό σας, δίνοντας τον απαραίτητο χρόνο στον οργανισμό σας να καταγράψει το αίσθημα της πληρότητας χωρίς να καταναλώσετε παραπάνω θερμίδες, όπως συμβαίνει σε όσους καταπίνουν την τροφή.

Πίνετε πολύ νερό

Εκτός ότι το νερό βοηθά το σώμα σας να είναι ενυδατωμένο, «σβήνει» και την αίσθηση της πείνας που δημιουργείτε συχνά κατά την διάρκεια της ημέρας και οδηγεί στο συνεχές τσιμπολόγημα.

Προτιμήστε το σπιτικό φαγητό

Κανένα γεύμα δεν είναι καλύτερο από αυτό που θα φτιάξετε με τα χεράκια σας, μαγειρεύοντας με αγνά υλικά, έτσι ώστε να παίρνετε τα σωστά θρεπτικά συστατικά! Μπορεί ο χρόνος να σας πιέζει μερικές φορές με τους γρήγορους ρυθμούς της καθημερινότητας… ωστόσο όμως το αποτέλεσμα θα σας δικαιώσει!

Δώστε χρόνο στον εαυτό σας να απολαύσει το φαγητό.

Μία από τις μεγαλύτερες ικανοποιήσεις είναι η κατανάλωση ενός καλομαγειρεμένου φαγητού ύστερα ειδικά από μια κοπιαστική μέρα. Δώστε λοιπόν την ευκαιρία στον εαυτό σας να το απολαύσει στο έπακρο, αφήνοντας για αργότερα… οποιαδήποτε άλλη δουλειά έχετε να κάνετε!

Φάτε ένα χορταστικό πρωινό

Ξεκινήστε την μέρα σας με ένα καλό πρωινό( ομελέτα, γάλα, τόστ με τυρί χαμηλών λιπαρών, γιαούρτι με φρούτα) που θα σας δώσει ενέργεια που χρειάζεστε για να ανταπεξέλθετε σε μια απαιτητική καθημερινότητα και ταυτόχρονα θα σας κρατήσει χορτάτους για αρκετές ώρες, χωρίς να αισθανθείτε την ανάγκη να καταφύγετε στην εύκολη λύση ενός παχυντικού σνακ.

Αποφύγετε τα τσιμπολογήματα

Όταν αισθάνεστε πείνα, ανάμεσα στα γεύματα και θέλετε οπωσδήποτε να φάτε κάτι.. αντί για τυρόπιτες, κουλούρια, σοκολάτες ή άλλες παχυντικές τροφές, προτιμήστε μια χούφτα ανάλατα αμύγδαλα ή κάποιο φρούτο της αρεσκείας σας. Προσπαθήστε να μην κάνετε παρασπονδίες γιατί είναι σίγουρο πως θα καθυστερήσουν το καλό αποτέλεσμα στο οποίο στοχεύετε.    

Φροντίστε να κοιμάστε καλά το βράδυ

Ο καλός ύπνος είναι ένας από τους καλύτερους συμμάχους σας για την απώλεια βάρους αφού βοηθάει να διατηρούνται υπό έλεγχο οι ορμόνες της όρεξης, γκρελίνη και λεπτίνη.

Προτιμήστε κάποιο φρούτο αντί για γλυκό.

Tα φρούτα μπορούν να αντικαταστήσουν και να ικανοποιήσουν επαρκώς την όρεξη σας για κάποιο γλυκό. Περιέχουν φυσικά γλυκαντικά και δεν σας φορτώνουν θερμίδες!

Τρώγοντας έξω, προτιμήστε μια σαλάτα με ψάρι, κοτόπουλο ή κρέας ψητό  Δεν χρειάζεται να κάνετε υπερβολές στο φαγητό, για να χαρείτε την έξοδο σας σε κάποιο εστιατόριο  με τους φίλους σας. Αφήστε τους υπόλοιπους να κάνουν όποιες και όσες επιλογές θέλουν σε πρώτα και κυρίως πιάτα.. και εσείς μείνετε σταθεροί στον στόχο σας παραγγέλνοντας κάποια σαλάτα μαζί με μια μερίδα ψητό ψάρι, κοτόπουλο ή κρέας το οποίο θα σας χορτάσει μια χαρά, χωρίς να σας φορτώσει ενοχές και τύψεις για παραπάνω θερμίδες που τυχόν πήρατε.





 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου