Παρασκευή 15 Μαρτίου 2024

Να ευχαριστείτε τον Θεό που είστε όρθιοι...και μπορείτε να καθίσετε στο γιορτινο τραπέζι με τους ανθρώπους που αγαπάτε και σας αγαπούν! Όλα τα υπόλοιπα.. είναι λεπτομέρειες!!!


Ακούω κάποιους να παραπονιούνται πως δεν μπορούν να φύγουν το τριήμερο.. ή δεν φτάνουν τα χρήματα τους να αγοράσουν όλα τα σαρακοστιανά που θα ήθελαν και πραγματικά δεν μπορώ να συνειδητοποιήσω πως υπάρχουν τόσο χαζοί άνθρωποι.. που δεν εκτιμούν πόσο ευτυχισμένοι είναι… όταν οι ίδιοι και η οικογένεια τους.. είναι υγιείς!!! Το σημαντικότερο δηλαδή!

Να  ευχαριστείτε τον Θεό που είστε όρθιοι και  μπορείτε να καθίσετε γύρω από ένα τραπέζι μαζί με τους ανθρώπους που αγαπάτε και σας αγαπούν.. για να γιορτάσετε την  Καθαρά Δευτέρα, ανεξάρτητα..  από πόσες και τι τροφές θα φάτε σπίτι… ή σε κάποια ταβέρνα.

Να θυμάστε πως…

Κάποιοι  άλλοι βρίσκονται στο νοσοκομείο  παλεύοντας ακόμα και για την ζωή τους.. δίχως να έχουν την πολυτέλεια να γκρινιάξουν για το μενού της ημέρας..  ή για όσα νομίζουν πως τους λείπουν.

Όταν λοιπόν, υπάρχει τόση δυστυχία δίπλα μας είναι ΑΓΝΩΜΟΣΥΝΗ  να εστιάζουμε στα ασήμαντα… και να αδιαφορούμε επιδεικτικά για τα σημαντικά και ουσιώδη!!!

Είναι ύβρη να μην χαμογελάμε… και να αισθανόμαστε λυπημένοι γιατί δεν μπορούμε να αγοράσουμε  τα παραπάνω.. ενώ μας αξιώνει ο Χριστός να έχουμε τα απαραίτητα!.

Λες και αυτοί που τα έχουν… είναι ευτυχισμένοι!!!

ΞΥΠΝΗΣΤΕ…

και καταλάβετε πως ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ  «χτίζουμε» την ευτυχία ή την δυστυχία μας… ανάλογα με το πόσο εκτιμούμε τις πραγματικές ΕΥΛΟΓΙΕΣ  στην ζωή μας!

ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ  αποφασίζουμε για την μοίρα μας… ανάλογα με τις επιλογές που κάνουμε..

ΕΜΕΙΣ είμαστε αυτοί, που φτιάχνουμε καλύτερη την ζωή μας ή την χαλάμε με ανοησίες, αφού προσπαθούμε να υποδυθούμε και να προβάλλουμε… κάτι που δεν είμαστε.. από αρρωστημένη ματαιοδοξία!

Πείτε ΔΟΞΑ ΤΩ ΘΕΟ για την βοήθεια και όλες τις ευεργεσίες Του…

 Και ας ευχηθούμε να έχουμε όλοι..  ΚΑΛΗ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ με υγεία, πραότητα και ταπείνωση!!!

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου