Πέμπτη 21 Μαρτίου 2024

Πρόσεχε γιατί.. οι "ειδήμονες", που έχουν να πατήσουν στην εκκλησία από την βάφτιση τους και σε κατακρίνουν για την πίστη σου, είναι ή τελείως ανόητοι.. ή ξετσίπωτοι αριβίστες που μπροστά στο κέρδος.. δεν έχουν κανέναν απολύτως ηθικό φραγμό!!!


Πρόσεχε γιατί…

Έχουν πολλαπλασιαστεί επικίνδυνα τελευταία, διάφοροι «ειδήμονες» που ενώ έχουν να πατήσουν στην εκκλησία από την βάφτιση τους.... νομίζουν πως εκπροσωπούν τον Χριστό πάνω στην γη… διατυμπανίζοντας παντού τα όρια αλλά και τις συγκεκριμένες προϋποθέσεις σύμφωνα με τις οποίες μας επιτρέπεται να πλησιάσουμε τον Χριστό!  Βλέπεις, αυτό επιτάσσει η χαμηλή νοημοσύνη… και η ανοησία που τους δέρνει!

Είδα τις προάλλες, στην κεντρική μου σελίδα σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, τα βιντεάκια ενός κυριούλη που προσπαθεί απεγνωσμένα να γίνει γνωστός… ο οποίος ανακάλυψε  τον τελευταίο χρόνο τον Χριστιανισμό και αποκαλεί πλέον βλάκες και ηλίθιους.. όσους δεν προσεγγίζουν τον Χριστό, με τον δικό του «φωτισμένο» τρόπο, αποκαλώντας ταυτόχρονα...χαζούς και φουκαράδες όλους εκείνους τους ανθρωπάκους που γνωρίζουν λιγότερα από τον ίδιο… και είχαν την ατυχή έμπνευση να τον ρωτήσουν κάτι σχετικό! Σου λένε οι άνθρωποι… όλη μέρα μιλάει για τον Κύριο… ε, όλο και κάτι παραπάνω θα ξέρει να μου πει!

Που να φανταστούν.. πως ο συγκεκριμένος δεν σκαμπάζει τίποτα απολύτως γιατί δυστυχώς… όπως και πολλοί άλλοι, προσπαθούν να πλησιάσουν τον Θεό, όχι με την καρδιά τους… αλλά με το μυαλό τους!…( λέμε τώρα, όσο μυαλό μπορεί να διαθέτουν! Μην το πάρεις και εσύ τοις μετρητοίς!)

Τέτοια πίστη λοιπόν ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!!!!

Απλά, όλοι αυτοί που το παίζουν τελευταία «ιεραπόστολοι», «καλόγεροι», «ιερείς»  και ότι άλλο σκαρφιστούν… θεωρώντας πως είναι ικανοί να κρίνουν και να κατακρίνουν…. την πίστη μας είναι στην καλύτερη περίπτωση ΑΝΟΗΤΟΙ…

Και σε όλες τις υπόλοιπες… ΑΡΙΒΙΣΤΕΣ!!! Πρόσωπα δηλαδή χωρίς ηθικούς φραγμούς που χρησιμοποιούν οποιοδήποτε μέσο ώστε να ανέβουν επαγγελματικά και κοινωνικά κερδίζοντας ότι μπορούν περισσότερο απ’ όλη αυτή την ιστορία… αφού τώρα τελευταία είναι πολύ της μόδας να δηλώνεις Χριστιανός και μάλιστα πιστός! Γι’ αυτό και κάτι απίθανοι τύποι που κλέβουν, ρημάζοντας τον κόσμο ή ζητούν υπέρογκα ποσά να ακούσουν το πρόβλημα σου ή να σε βοηθήσουν, δηλώνουν φανατικά Χριστιανοί… κάνοντας μάλιστα λόγο για αγάπη… δικαιοσύνη.. και  φυσικά τιμωρία των άδικων ανθρώπων από τον Θεό.. την ίδια στιγμή που οι ίδιοι πραγματοποιούν τα μεγαλύτερα εγκλήματα!!!!   

ΜΑΚΡΙΑ από δαύτους!!!!

ΚΑΝΕΝΑΣ μα ΚΑΝΕΝΑΣ  ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να σου πει πως θα πλησιάσεις τον Χριστό και με ποιον τρόπο θα διαμορφωθεί η σχέση σου μαζί ΤΟΥ!!!

Ούτε καν ο Ίδιος.. ΔΕΝ το κάνει από διακριτικότητα και αρχοντιά!!! Θα το πράξει ένας ανεκδιήγητος, που δεν γνωρίζει καν… κατά που πέφτει η ενορία του;;; Κλείσε λοιπόν τα αυτιά σου  σε όλους τους «ειδικούς» που δεν έχουν καμία σχέση με την εκκλησία… Αλλά γίνονται κριτές και δικαστές για το ΑΝ, εσύ, πιστεύεις.. πως πιστεύεις… και πόσο!!!

Όποιος αγαπά ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ τον Χριστό, δηλαδή με την καρδιά του… ΟΥΔΕΠΟΤΕ θα πράξει τέτοια ασέβεια προς τον Κύριο γιατί γνωρίζει…

Πως η αγάπη είναι ΜΙΑ και πάντα βρίσκει τρόπο η ανθρώπινη καρδιά να την «φανερώσει».. ειδικά στον Δημιουργό Της!

Μπορεί να μην είμαστε όλοι ίδιοι… αλλά ο Χριστός είναι ο Πατέρας μας και η σχέση που έχει μαζί μας είναι πατρική… με ότι αυτό συνεπάγεται! Μας αγαπά ότι και να γίνει… γιατί ο γονιός ΔΕΝ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΕΙ ΠΟΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ!!!

ΑΥΤΟ…  ΜΗΝ το ξεχνάς ΠΟΤΕ!!!  

Και αν κάτι σε φοβίζει ή σε εμποδίζει να Τον πλησιάσεις… είναι σίγουρο πως αν Τον θέλεις στην ζωή σου.. θα σε πλησιάσει Εκείνος γιατί μας ΑΓΑΠΑ δίχως όρια και χωρίς να ζητά τίποτα απολύτως!!!  Αν επιθυμείς να μάθεις..πόσο πολύ μας αγαπά…

 Άνοιξε την καρδιά σου, άφησε τα όλα πάνω Του.. και θα διαπιστώνεις καθημερινά την Στοργή, το Νοιάξιμο, την Φροντίδα την Παρηγοριά, την Προστασία και την Δύναμη Του να σε «σκεπάζουν».. όπως τα νοιώθω και εγώ!!! Δοξασμένο το όνομα Του!!!

 








 

 

    

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου