Παρασκευή 8 Μαρτίου 2024

Αποφεύγετε να τρώτε... ότι επιταχύνει τη γήρανση!!!


Η γήρανση  είναι μια φυσιολογική διαδικασία του οργανισμού! Όταν συνδέεται με μερικές ρυτίδες στο πρόσωπο και τα χέρια δεν είναι κακό. Αν όμως συνδέεται με προβλήματα υγείας, τότε προκαλεί ανησυχία. Οι επιστήμονες αποκάλυψαν τρεις δημοφιλείς τροφές που μπορούν να την επιταχύνουν και είναι:

- Το κρέας ψημένο στα κάρβουνα

-Η επεξεργασμένη ζάχαρη και

- Τα τηγανιτά φαγητά

Κρέας ψημένο στα κάρβουνα

Το  συγκεκριμένο κρέας επιταχύνει τη γήρανση διότι ένα μεγάλο μέρος του, είναι απανθρακωμένο και μαυρισμένο, με αποτέλεσμα όταν το τρώμε να αυξάνει κάτι που ονομάζεται AGEs. Αυτά είναι προηγμένα τελικά προϊόντα γλυκοζυλίωσης  τα οποία δημιουργούν φλεγμονή στο σώμα, που είναι μια κύρια αιτία γήρανσης και επιταχύνει σημαντικά την εξέλιξη της. Όταν οι άνθρωποι έχουν μεγάλη φλεγμονή, έχουν περισσότερες ρυτίδες.

Επεξεργασμένη ζάχαρη

Η κατανάλωση ζάχαρης αυξάνει το βάρος και τη φλεγμονή, για την οποία μιλήσαμε παραπάνω και αποτελεί μια από τις κύριες αιτίες γήρανσης. Μια δίαιτα με υψηλή περιεκτικότητα σε επεξεργασμένη ζάχαρη αυξάνει τον κίνδυνο διαβήτη τύπου 2. Αυτός είναι ένας σημαντικός παράγοντας κινδύνου για τη νόσο του Αλτσχάιμερ».

Τηγανιτά φαγητά

Τα τηγανητά τρόφιμα έχουν συχνά υψηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες, οι οποίοι αυξάνουν το σάκχαρο στο αίμα. Επίσης πολύ συχνά χρησιμοποιούνται πολύ άσχημα λάδια που είναι φλεγμονώδη, με αποτέλεσμα να επιταχύνεται έτσι η γήρανση.

 





Πηγή: healthstat.gr




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου