Τρίτη 5 Μαρτίου 2024

Πέντε διατροφικές επιλογές που συμβάλλουν στην καλή υγεία!


 

Η καλύτερη επιλογή που μπορείτε να κάνετε για την υγεία σας είναι να τρέφεστε υγιεινά με πολλά φρούτα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς αποφεύγοντας εντελώς τα επεξεργασμένα τρόφιμα τα οποία δεν σας προσφέρουν τίποτα θετικό και αυξάνουν παράλληλα το σωματικό σας βάρος. Πέντε διατροφικές συνήθειες που συμβάλλουν στην καλή υγεία είναι:

1. Αύξηση της κατανάλωσης φρούτων και λαχανικών. Αυτό σημαίνει  πως πρέπει να τρώμε φρούτα και λαχανικά που είναι  καλή πηγή φυλλικού οξέος, βιταμίνης C και καλίου. Είναι επίσης μια εξαιρετική πηγή διαιτητικών ινών, που μπορούν να βοηθήσουν στη διατήρηση ενός υγιούς εντέρου και να μειώσουν τον κίνδυνο καρκίνου του εντέρου.

2. Κατανάλωση μιας χούφτας ξηρών καρπών.  Οι ξηροί καρποί είναι μια καλή πηγή πρωτεϊνών, υγιών λιπαρών, φυτικών ινών, βιταμινών και μετάλλων. Όλα αυτά τα θρεπτικά συστατικά προστατεύουν έναντι των καρδιακών παθήσεων και του διαβήτη.

3. Κατανάλωση οσπρίων. Τα όσπρια είναι πολύ καλή πηγή πρωτεΐνης, φυλλικού οξέος και αντιοξειδωτικών. Μελέτες έχουν δείξει ότι μπορούν να ωφελήσουν την υγεία της καρδιάς, να μειώσουν τον κίνδυνο καρκίνου και να αποτρέψουν το λιπώδες ήπαρ.

4.Προτιμήστε υγιεινά έλαια στην διατροφή σας. Επιλέξτε το ελαιόλαδο το οποίο είναι πλούσιο σε υγιή μονοακόρεστα λίπη και έχει αποδειχθεί ότι έχει ισχυρές αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Μελέτες έχουν δείξει ότι μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη των εγκεφαλικών, στην προστασία από τις καρδιακές παθήσεις και στην καταπολέμηση της νόσου του Αλτσχάιμερ.

5. Αποφεύγετε να τρώτε επεξεργασμένα τρόφιμα.  Όταν πεινάτε, αντί να  επιλέγετε κουλούρια, πατατάκια, μπισκότα, μάφινς, προτιμήστε ολόκληρα τρόφιμα όπως το μπρόκολο και τα πράσινα φασολάκια, λαχανικά και φρούτα. Τα επεξεργασμένα τρόφιμα  είναι ανθυγιεινά επειδή  έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη, αλάτι, συντηρητικά, κορεσμένα λίπη που ευθύνονται για την ανάπτυξη χρόνιων ασθενειών και καρδιαγγειακών παθήσεων.






 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου