Σάββατο 30 Μαρτίου 2024

Τα ξημερώματα της Κυριακής, γυρίστε μια ώρα μπροστά τα ρολόγια σας και ακολουθείστε τις συμβουλές των ειδικών για να προσαρμοστείτε... ευκολότερα στην αλλαγή!!!

 

Την Κυριακή 31 Μαρτίου 2024 γυρίζουμε τους δείκτες των ρολογιών, μία ώρα μπροστά, που πρακτικά σημαίνει ότι χάνουμε μία ώρα ύπνου, ουσιαστικά όμως αλλάζουν οι βιορυθμοί μας με την αλλαγή, αφού πρέπει να ξυπνάμε νωρίτερα. Σύμφωνα με τους ειδικούς αυτό επηρεάζει τα επίπεδα των ορμονών, το ανοσοποιητικό σύστημα και σε κάποιες περιπτώσεις ακόμα και την καρδιά!

Η έλλειψη ύπνου προκαλεί νευρικότητα, μεγαλύτερη ευερεθιστικότητα, αύξηση της επιθυμίας και πιθανή υπερκατανάλωση τροφής καθώς επίσης και κόπωση που γίνεται έντονα αντιληπτή στον εργασιακό χώρο, αφού μειώνει αισθητά την ικανότητα του εργαζομένου να είναι συγκεντρωμένος στο αντικείμενο του.

Για να μπορέσει το βιολογικό ρολόι να προσαρμοστεί ευκολότερα στην αλλαγή της ώρας αποφεύγοντας τυχόν παρενέργειες, ακολουθείστε τις παρακάτω συμβουλές που δίνουν οι ειδικοί.

ΞΑΠΛΩΣΤΕ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΝΩΡΙΤΕΡΑ

Πηγαίνοντας για ύπνο νωρίτερα από το συνηθισμένο, ο οργανισμός σας νοιώθει ξεκούραστος το πρωί και αποφεύγεται την υπνηλία αλλά και την κόπωση που προκαλείται εξ αιτίας της, όταν κοιμάστε αργά, χωρίς να συμπληρώσετε τις απαιτούμενες ώρες ύπνου. Κάνετε ένα ζεστό μπάνιο και ξαπλώσετε σε καθαρά σεντόνια απομακρύνοντας από κοντά σας το κινητό τηλέφωνο.

ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Μην ανοίγετε τηλεόραση στο υπνοδωμάτιο, πριν κοιμηθείτε. Σας κρατάει ξάγρυπνους. Προτιμήστε ένα καλό χαλαρωτικό βιβλίο αν δεν μπορείτε να κοιμηθείτε αμέσως.

ΑΝΟΙΞΤΕ ΤΙΣ ΚΟΥΡΤΙΝΕΣ ΤΟ ΠΡΩΙ ΝΑ ΜΠΕΙ ΗΛΙΟΣ

Ξυπνήστε νωρίς και αφήστε τον ήλιο να μπει στο δωμάτιο. Το φως θα σας φτιάξει την διάθεση και θα βοηθήσει το εσωτερικό ρολόι σας, να συγχρονιστεί ευκολότερα με την αλλαγή της ώρας.   

ΑΠΟΦΥΓΕΤΕ ΤΗΝ ΚΑΦΕΙΝΗ

Μην πίνετε καφέδες και οτιδήποτε περιέχει καφεϊνη μετά από το μεσημεριανό σας γεύμα. Ειδικά από το απόγευμα και μετά επηρεάζουν τον βραδινό σας ύπνο και σας δυσκολεύουν να κοιμηθείτε το βράδυ.






 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου