Κυριακή 17 Μαρτίου 2024

Μην δίνεις ΠΟΤΕ άφεση αμαρτιών στα "τοξικά απόβλητα"...γιατί όχι μόνο δεν εκτιμούν τέτοια καλοσύνη αλλά την χρησιμοποιούν και ως μοχλό...για να σε βλάψουν περισσότερο!!!


Είναι ανθρώπινο να μην μπορείς να συγχωρήσεις εκείνους που σου έκαναν μεγάλο κακό.. χωρίς ποτέ να τους πειράξεις επειδή δεν καταδέχτηκες να μοιραστείς την ΚΑΤΑΝΤΙΑ που "κουβαλάνε".. και να τους μοιάσεις!!!

Είναι φυσικό να μην παραβλέπεις την μανία με την οποία προσπαθούν να σε «γκρεμίσουν»…  επειδή δεν αντέχουν να ακούνε αλήθειες και εσύ δεν «λερώνεις» την ψυχή σου.. λέγοντας ψέματα!

Είναι λογικό να έχεις πάψει να δίνεις συγχωροχάρτια στα θλιβερά, χυδαία, τοξικά ανθρωπάκια που αποδεικνύουν συνεχώς… πως έτσι και κάνεις το λάθος να τους συγχωρήσεις.. σε χαρακτηρίζουν αμέσως ως το μεγαλύτερο θύμα που υπάρχει.. και ΕΠΑΝΕΡΧΟΝΤΑΙ δριμύτεροι, να σε εξαφανίσουν, με μεγαλύτερη λύσσα… όχι γιατί τους έχεις πειράξει… αλλά γιατί μισούν το φως που εκπέμπεις, αφού φωτίζει τα σκοτάδια τους.. αποκαλύπτοντας, τον τρισάθλιο εαυτό τους που δεν αντέχουν… ούτε οι ίδιοι!

Άντε μετά, σε τέτοια υποκείμενα, να δώσω άφεση αμαρτιών, όπως επιμένουν ορισμένοι που δεν έχουν βρεθεί ΠΟΤΕ στην θέση μου για να γνωρίζουν πως όχι μόνο δεν εκτιμούν τέτοια καλοσύνη…  αλλά την χρησιμοποιούν κιόλας ως μοχλό… για να κάνουν μεγαλύτερο κακό!

Οπότε το επιχείρημα «Συγχώρεσε τους.. για την ψυχή σου!» που επαναλαμβάνουν ασκόπως… ΔΕΝ  είναι επαρκές. Ξεπερνάει την ανθρώπινη φύση.. αφού ουδείς φυσιολογικός άνθρωπος δεν μπορεί να υπόκειται κακοποίηση οποιασδήποτε μορφής και να λέει… «δεν πειράζει μωρέ.. σε συγχωρώ!» Εκτός, αν είναι Άγιος και έχει φτάσει σε τόσο υψηλά επίπεδα πνευματικότητας!

Μπορεί κάποιος να ισχυριστεί πως οφείλω να το κάνω… αφού πιστεύω στον Θεό!

Του απαντώ, λοιπόν, πως επειδή ακριβώς πιστεύω και δεν θέλω να φθείρω  την ψυχή μου με αρνητικές σκέψεις και άσχημες πράξεις…

Ενώ μπορώ.. ΔΕΝ ανταποδίδω το κακό που μου κάνουν… αφήνοντας πίσω και για ΠΑΝΤΑ… κάθε «τοξικό απόβλητο» που το προσπαθεί… ΞΕΧΝΩΝΤΑΣ ακόμα και την ύπαρξη του!!!

Αυτό είναι το καλύτερο που μπορώ να κάνω.. για το οποίο σημειωτέον, πάλεψα πάρα πολύ να φτάσω στο σημείο… να τα καταφέρω!

Πίστεψε με, δεν είναι καθόλου εύκολο να θέλουν, να σε εξαφανίσουν..

Και ενώ μπορείς να τους καταστρέψεις μια και καλή, να τελειώνεις επιτέλους  με δαύτους… να ΜΗΝ το κάνεις επειδή επιθυμείς… να κρατήσεις την ψυχή σου «καθαρή»!

Όσο για την συγχώρεση… ας την ζητήσουν από τον Χριστό, γιατί σε Εκείνον αφήνω να τους κρίνει για το κακό που μου κάνουν… χωρίς ΠΟΤΕ να τους πειράξω!!!

Εγώ, προχωρώ παρακάτω.. ξεριζώνοντας κάθε τοξικότητα.. μου στερεί την ηρεμία και την γαλήνη μου!

Προχωρώ...

Ζητώντας συνεχώς την βοήθεια του Χριστού, της Παναγιάς μας, του Ταξιάρχη και όλων των Αγίων να ανταπεξέλθω στις δυσκολίες… να ξεπερνάω τα εμπόδια.. και να μου χαρίζουν όλα αυτά που αξίζω!

Και το κάνουν!!!

Γιατί παρόλο τις άσχημες καταστάσεις που βιώνω από την κακία και την αδικία…. βλέπουν τον τεράστιο αγώνα που δίνω, να αφήνω τα πάντα στο Θείο δίκαιο… απορρίπτοντας τελείως το ανθρώπινο!

Αυτό το έμαθα από τον  Άγιο Παϊσιο που έλεγε « ή με το ανθρώπινο δίκαιο θα πορεύεσαι ή με το θεϊκό. Και με τα δύο δεν γίνεται… Διαλέγεις και παίρνεις!»

Επέλεξα το δεύτερο!

Κάντο και εσύ και θα διαπιστώνεις διαρκώς πως..

Ότι προσπαθούν να σου στερήσουν οι άνθρωποι.. στο δίνει πολλαπλάσιο ο Θεός!!!

Καλή Σαρακοστή!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου