Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024

Η "ΚΝΩΣΣΟΣ" εκτός από την άριστη ποιότητα των αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών που συλλέγει με μεράκι...προσφέρει στην κάθε νοικοκυρά το "μυστικό" για λαχταριστά και πεντανόστιμα φαγητά!!!

Η εταιρεία «ΚΝΩΣΣΟΣ» ιδρύθηκε από τον Γιώργο Στιβακτάκη το 1966 στην Αθήνα, συσκευάζοντας σε σακουλάκια, βότανα τα οποία διέθετε σε επιλεγμένα μαγαζιά σε όλη την Αττική.

Με τον επαγγελματισμό και την αγάπη για την δουλειά του,κέρδισε πολύ γρήγορα την εμπιστοσύνη των πελατών, με αποτέλεσμα η επιχείρηση να μεγαλώνει ολοένα και περισσότερο κάθε χρόνο!   

Το 1985, επιτυχημένος επιχειρηματίας πλέον, αποφασίζει να επιστρέψει στον τόπο καταγωγής του, το Ηράκλειο Κρήτης και να συνεχίσει εκεί την επιχειρηματική του δραστηριότητα μέχρι το 2008, που βγήκε στην σύνταξη και αποφάσισε να δώσει την σκυτάλη στην κόρη του Αγγελική Στιβακτάκη, η οποία συνεχίζει μέχρι σήμερα την επιτυχημένη πορεία της εταιρείας.

Πολλά από τα βότανα της εταιρείας προέρχονται από κρητικούς παραγωγούς και συλλέκτες. Τα προϊόντα που μπορείτε να βρείτε είναι:

Τσάι βουνού

Τσάι του βουνού. Το πίνουμε συνήθως τον χειμώνα για να αντιμετωπίσουμε κρυολογήματα και στομαχικές διαταραχές. Έχει ηρεμιστικές και αντιοξειδωτικές ιδιότητες και μπορεί να βοηθήσει αποτελεσματικά το κυκλοφοριακό χάρη στις φλαβονοειδείς ουσίες που περιέχει. 

ΦασκόμηλοΚαταναλώνεται σαν αφέψημα για τις φαρμακευτικές του ιδιότητες. Βοηθά στην καταπολέμηση των κρυωμάτων και των νευραλγιών ενώ στην μαγειρική χρησιμοποιείται για τον αρωματισμό διαφόρων φαγητών, του ξιδιού ενώ θεωρείται και μελισσοτροφικό φυτό παρέχοντας εκλεκτής ποιότητας μέλι. Καλό είναι να αποφεύγεται από επιληπτικούς και εγκύους

Φασκόμηλο
Δίκταμο. Είναι ένα τονωτικό φυτό που εμφανίζεται σε δυσπρόσιτες τοποθεσίες, σε συγκεκριμένο υψόμετρο και απόκρημνες βουνοπλαγιές. Ηρεμεί τους πόνους του στομαχιού, των εντέρων καθώς επίσης καταπραϋνει τον πονοκέφαλο και τον πονόδοντο.  

Ρίγανη
Ρίγανη. Ένα από τα βασικά συστατικά της ελληνικής... και όχι μόνο κουζίνας για το χαρακτηριστικό της άρωμα αλλά και την υπέροχη γεύση που προσδίδει στο φαγητό. Απαραίτητη για την χωριάτικη σαλάτα, το αρνί, τα διάφορα ψητά (μοσχάρι και χοιρινό), φέτα αλλά και διάφορες μαρινάδες. Παραδοσιακά χρησιμοποιείται ως αφέψημα κατά των πόνων της περιόδου. Ενισχύει επίσης το ανοσοποιητικό και έχει αντιβακτηριδιακές ιδιότητες.

Η "ΚΝΩΣΣΟΣ" διαθέτει ακόμα: Λουίζα, δεντρολίβανο, δάφνη, θυμάρι, μέντα, βασιλικό τσουκνίδα, γαϊδουράγκαθο, ματζουράνα, χαμομήλι.

Μια ακόμα έξυπνη ιδέα του κ. Στιβακτάκη ήταν και τα Mix μείγματα, που ήρθαν να καλύψουν το κενό που υπήρχε στην αγορά για την σωστή δόση μπαχαρικών που πρέπει να χρησιμοποιεί κάθε νοικοκυρά έτσι ώστε να "απογειώνει" την γεύση του φαγητού της!

Ο κ. Γιώργος εκμεταλλευόμενος άριστα, τις γνώσεις του σε βότανα, μπαχαρικά αλλά και το ταλέντο του να τα αναμειγνύει επιτυχώς… δημιούργησε απίθανους συνδυασμούς που προσθέτουν απίστευτη νοστιμιά σε κάθε συνταγή με αποτέλεσμα όποια μαγείρισσα ή μάγειρας τα δοκιμάσει στην κουζίνα του.. να μην τα αλλάζει με τίποτα!

Mix σαλάτας.

«Το μυστικό επιτυχίας…» όπως τονίζει «Δεν βρίσκεται στα συστατικά κάθε mix, αλλά στην κατάλληλη δόση κάθε μπαχαρικού, ώστε να απογειώνει την γεύση του φαγητού! Χαρακτηριστικό παράδειγμα το mix πατάτας που όσοι το έχουν δοκιμάσει...λένε πως τόσο νόστιμες πατάτες, δεν έχουν ξαναφάει ποτέ!» 

Mix πατάτας
Μείγματα υπάρχουν ακόμα για κοτόπουλο μπάρμπεκιου, ψάρι, τζατζίκι μουσακά, στιφάδο, φέτα, πατσιτσάδα, σοφρίτο, μπουρδέτο, κεφτέδες, αρνί, πίτσα, μακαρονάδα, ριζότο αλλά και γύρο σουβλάκι!

Mix για σουβλάκι

Τα προϊόντα "ΚΝΩΣΣΟΣ" μπορείτε να τα βρείτε σε επιλεγμένα καταστήματα σε Αθήνα, Κρήτη, Ρόδο και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε στο 2810- 234919 

"Βασική μέριμνα της εταιρείας μας..." όπως τονίζει η ιδιοκτήτρια κ. Αγγελική Στιβακτάκη " Είναι να συνεχίσουμε την επιτυχημένη πορείας μας εξασφαλίζοντας την άριστη ποιότητα των αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών που συλλέγουμε με μεράκι και σεβασμό αλλά και όλων των προϊόντων που διαθέτουμε στην αγορά για τους πελάτες μας, στους οποίους θέλουμε να προσφέρουμε, πάντα, το καλύτερο!"











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου