Τετάρτη 3 Απριλίου 2024

Τα προϊόντα "Pitenis" φτιάχνονται με μεράκι και αγάπη για να ικανοποιήσουν και τον πιο απαιτητικό πελάτη.. φροντίζοντας πρωτίστως για την ασφάλεια της υγείας του!!!

Είχα ακούσει για τα νόστιμα προϊόντα που παράγει η εταιρεία “Pitenis” αλλά δεν είχε τύχει να τα δοκιμάσω ποτέ. Πριν κάμποσο καιρό σερφάροντας  στο ίντερνετ, έπεσα τυχαία πάνω στην σελίδα τους και στο κείμενο που αποχαιρετούν τον ιδρυτή Μένιο Πιτένη, το οποίο με συγκίνησε απίστευτα και αναδημοσιεύω παρακάτω. 

Ο ιδρυτής της εταιρίας Μένιος Πιτένης

«Καλό ταξίδι, πολυαγαπημένε μας πατέρα και παππού,

ιδρυτή της οικογενειακής μας επιχείρησης

Με ανείπωτη οδύνη αποχαιρετάμε τον Αγαμέμνονα Πιτένη, έναν δικό μας ήρωα και σπάνιο πρότυπο Ανθρώπου. Τον κυρ Μένιο, πρωτοπόρο επιχειρηματία των μεταπολεμικών καιρών, άριστο οικογενειάρχη, ιδρυτή της εταιρείας Pitenis, επιστήθιο φίλο μας και πολυπράγμονα συνοδοιπόρο. Με σπαραγμό καρδιάς αποχαιρετάμε εσένα, που θα μας εμπνέεις σε κάθε επόμενο βήμα. Εσένα, που δεν το έβαζες ποτέ κάτω. Έναν αφοσιωμένο πατέρα και παππού, που με το ανήσυχο και δημιουργικό σου πνεύμα έγραψες τη δική σου ιστορία στο ιδιωτικό επιχειρείν. Χαρισματικός, εργατικός, ανιδιοτελής, ακατάβλητος αγωνιστής, κέρδισες την εκτίμηση όλων μας χάρη στο φωτεινό σου παράδειγμα και στην ατόφια αισιοδοξία σου. Έτρεφες έμπρακτη αγάπη για όλα τα μέλη της οικογένειάς σου, όλο το προσωπικό της εταιρείας σου, όλους τους μακροχρόνιους συνεργάτες σου. Και ήσουν πάντα κοντά σε όσους είχαν ανάγκη. Ξεκίνησες κυριολεκτικά από το μηδέν. Αυτοδημιούργητος, κατάφερες να παραδώσεις την επιχειρηματική σκυτάλη στους τέσσερις γιους σου, παραδίδοντας ταυτόχρονα ένα καλύτερο μέλλον στα εγγόνια σου και στις νεότερες γενιές, που τόσο νοιαζόσουν και σεβόσουν. Ανήσυχο και δημιουργικό πνεύμα, συνέβαλες όσο λίγοι στη σύνδεση της επιχειρηματικότητας με την καινοτομία. Είχες την τιμή να βραβευτείς από πολλούς αξιόλογους φορείς για το σπουδαίο σου έργο και την επιχειρηματική σου δράση, που διαπνεόταν από πείσμα, σκληρή προσπάθεια και αγάπη για καθετί που έκανες. Άφησες την τελευταία σου πνοή πλήρης ημερών, όμως το διορατικό μυαλό σου είχε πολλά ακόμη να προσφέρει στον τόπο μας, γι’ αυτό και ο χαμός σου μας γεμίζει με βαθύτατη θλίψη.

Είμαστε υπερήφανα ευγνώμονες για όλα όσα μας χάρισες, τόσο απλόχερα. Βρισκόσουν ακούραστος στο πλευρό μας, εμπλουτίζοντας κάθε μας προσπάθεια. Ήσουν πάντα εκεί, σε κάθε μας χαρά και κάθε αγωνία. Κάθε στιγμή είχες να δώσεις μια ζεστή αγκαλιά στον συνάνθρωπο. Αυτή είναι κι η μεγαλύτερή σου παρακαταθήκη. Η Ελλάδα της ανθρωπιάς και της προκοπής θρηνεί μία αβάσταχτη απώλεια. Ο Θεός σε πήρε κοντά Του.Μόνη μας παρηγοριά πως στους Ουρανούς θ’ ανταμώσεις με τον μονάκριβό σου έρωτα, την αείμνηστη και πολυαγαπημένη μας Θεοδώρα Αβαράκη. ΑΘΑΝΑΤΟΣ

Τελειώνοντας την ανάγνωση σκέφτηκα πόσο τυχερά ήταν αυτά τα παιδιά να έχουν αυτόν τον πατέρα, αλλά και πόσο ευλογημένος αυτός ο πατέρας να έχει τέτοια παιδιά, με τόσο σπάνια στοιχεία χαρακτήρα!

Κάτι που επιβεβαίωσα και εγώ, μιλώντας με τον κ. Δημήτρη Πιτένη , έναν ευγενέστατο άνθρωπο, προσηνή, σοβαρό, χαμηλών τόνων και πολύ καλά «διαβασμένο» για τα πεπραγμένα στην αγορά, προσόν που δεν το έχουν όλοι, όσοι ασχολούνται με το επιχειρείν!

Με ενημέρωσε για τα προϊόντα που φτιάχνουν με μεγάλο μεράκι και αγάπη στοχεύοντας να ικανοποιήσουν και τον πιο απαιτητικό πελάτη αφού πρωτίστως έχουν φροντίσει για την ασφάλεια της υγείας του!

Μπρουσκέτα καπνιστού σολωμού με λευκό ταραμά
Γι’ αυτό τηρούν αυστηρούς κανόνες για όλες τις πρώτες ύλες, οι οποίες  ελέγχονται για την καταλληλότητα κατά την παραλαβή τους αλλά και της σωστής  "συμπεριφοράς" καθ’ όλη τη διάρκεια της παραγωγής όπου παίρνουν δείγματα για να προλάβουν τυχόν προβλήματα που μπορεί να προκύψουν, ώστε να υπάρξει άμεση επέμβαση σε κάθε στάδιο, μέχρι να βγουν στην αγορά και να φτάσει το προϊόν στο πιάτο του καταναλωτή!

Ταυτόχρονα επιθεωρούν συνεχώς όλους τους χώρους του εργοστασίου για να διασφαλιστεί η καθαριότητα των μηχανημάτων, του εξοπλισμού, αλλά και της ειδικής ένδυσης των υπαλλήλων που χρησιμοποιούν ιατρικά γάντια μιας χρήσης καθ’ όλη την διάρκεια της εργασίας τους.

Όλα όσα παράγει το εργοστάσιο «Pitenis” έχουν μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά των καλοφαγάδων!

Θαλασσινή ποικιλία

Ποικιλία θαλασσινών, αλοιφές, τυροκαυτερή, ρώσικη, τζατζίκι καθώς επίσης θρεπτικές, νηστίσιμες αλλά και εξαιρετικές σαλάτες με κρόκο Κοζάνης όπως, μελιτζανοσαλάτα, ταραμάς, χούμους.

Όσοι προτιμάτε να συνοδεύετε το τσίπουρο ή το ουζάκι σας με ψαρομεζέδες, μπορείτε να γευτείτε ψάρια αλίπαστα ή καπνιστά, μαλάκια καθώς επίσης σκέτα ή γεμιστά τουρσιά και πολλά dressings.

Μαγιονέζα με κρόκο Κοζάνης
Ξεχωριστή θέση, ανάμεσα στα προϊόντα, κατέχει η μαγιονέζα με κρόκο Κοζάνης η οποία είναι φτιαγμένη με σπιτική συνταγή, χωρίς πρόσθετα και συντηρητικά.

Παστουρμάς ψαριών
Ένα ακόμα διαλεχτό προϊόν είναι και ο «Παστουρμάς Ψαριών» που έχει όλα τα χαρακτηριστικά του παστουρμά αλλά παρασκευάζεται από ψάρι! Δοκιμάστε το! Είναι εξαιρετικό!

Όπως εξαιρετικά είναι και τα ντολμαδάκια που διατηρούνται μέσα σε αγνό παρθένο ελαιόλαδο υψηλής ποιότητας, δεν τα ξεχωρίζεις από τα σπιτικά και είναι ότι πρέπει τώρα για την περίοδο της νηστείας!

Στο site της εταιρείας Pitenis.gr θα βρείτε ακόμα τυριά, λάδι, γιαούρτια και πολλές γκουρμέ λιχουδιές. Όσοι ακολουθούν vegan διατροφή μπορούν να επιλέξουν αυτό που επιθυμούν, από την συγκεκριμένη κατηγορία. 

Μαγιονέζα vegan
Τα προϊόντα “Pitenis” «ταξιδεύουν» σε όλη την Ελλάδα. Οι κεντρικές εγκαταστάσεις της εταιρείας βρίσκονται στην Κοζάνη και διαθέτουν τέσσερα υποκαταστήματα – κέντρα διανομής σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Τρίπολη. Επίσης, έχουν παρουσία σε περισσότερες από 30 χώρες στο εξωτερικό, σε Βαλκάνια, Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αμερική.

A. PITENIS BROS S.A 

5ο χλμ. Κοζάνης - Νέας Νικόπολης

Κοζάνη, Δυτική Μακεδονία

T.K 50150

Τηλ.+30 (24610) 22726

Fax+30 (24610) 45999
Sitewww.pitenis.gr, www.eshop.pitenis.gr

Emailinfo@pitenis.gr 

 



 

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου