Δευτέρα 8 Απριλίου 2024

Γιώργος Χατζηκοριός: "Στο Κέντρο Φροντίδας Τραυμάτων και Ελκών-Akrocare, το μοναδικό στην Ελλάδα, περιποιούμαστε τα τραύματα του ασθενή, επουλώνουμε τις πληγές του και παρέχουμε την φροντίδα που χρειάζεται"!


Μέχρι πριν από λίγο καιρό δεν γνώριζα πως υπάρχει το Κέντρο Φροντίδας Τραυμάτων και Ελκών- Akrocare όπου εξειδικευμένοι επιστήμονες περιποιούνται τα τραύματα του ασθενή, επουλώνουν τις πληγές και αντιμετωπίζουν τα προβλήματα, που προκύπτουν από την κατάσταση του.

Τα εξαιρετικά σχόλια, όσων έχουν δεχτεί τις υπηρεσίες τους,  με έκαναν να επικοινωνήσω με τον υπεύθυνο κ. Γιώργο Χατζηκοριό, ο οποίος είναι αυτός που σκέφτηκε και υλοποίησε την ιδέα ενός τέτοιου κέντρου που είναι το πρώτο και το μοναδικό που υπάρχει στην Ελλάδα!

Τι  ακριβώς είναι το Κέντρο Φροντίδας Τραυμάτων και Ελκών-Akrocare;

Είναι ένα Κέντρο που απαρτίζεται από γιατρούς, νοσηλευτές και ποδολόγους, εξειδικευμένους στην επούλωση πληγών. Ο ασθενής μπορεί να έρθει στον χώρο μας και να του παρέχουμε, όλες οι ειδικότητες συνδυαστικά, ολιστική φροντίδα για το πρόβλημα που αντιμετωπίζει.

Το "Ελκών"  πολλοί το συγχέουν με το έλκος στομάχου...

Ο όρος ‘Έλκος’’ αναφέρεται σε μία δερματική βλάβη που η εμφάνισή της μπορεί να οφείλεται σε παθολογικούς ή εξωτερικούς παράγοντες όπως  αγγειοπάθεια, σακχαρώδης διαβήτης, φλεβική ανεπάρκεια, οίδημα ποδιών, μόνιμη κατάκλιση στο κρεβάτι κ.α Διαχωρίζεται από το ‘Τραύμα’ που οφείλεται σε αιχμηρά αντικείμενα και από το ‘Έγκαυμα’.

Είστε το πρώτο εξειδικευμένο κέντρο που συναντώ, εγώ τουλάχιστον, σε αυτό το αντικείμενο! Ήταν δική σας ιδέα η δημιουργία του;

Ναι. Είμαστε το πρώτο και μοναδικό κέντρο φροντίδας τραυμάτων και ελκών στην Ελλάδα. Η δημιουργία του ήταν δική μου ιδέα.

Ποιοί ασθενείς χρειάζονται περισσότερο της υπηρεσίες σας και για ποιο λόγο;

Όλοι όσοι έχουν μία ή περισσότερες πληγές που είναι δύσκολο να επουλωθούν. Εκείνοι που έρχονται στον χώρο μας είναι άνθρωποι οι οποίοι μπορούν να μετακινηθούν. Το ενενήντα τοις εκατό, είναι κυρίως διαβητικοί με έλκη κάτω άκρων, τα γνωστά «Διαβητικά Πόδια», που χρήζουν ιδιαίτερης φροντίδας και διαγνωστικών εξετάσεων, για την στοχευμένη θεραπεία τους. (Τρίπλεξ αρτηριών, εξέταση μικροβιακού φορτίου κ.α.)

Λόγω των δύσκολων περιπτώσεων που αντιμετωπίζετε, πηγαίνετε και στο σπίτι;

Σε ανθρώπους με δυσκολία ή άρνηση μετακίνησης, παρέχεται κατ’οίκον θεραπεία από την ομάδα της AKRO CARE.

‘Εχετε μαζί σας ότι χρειάζεται για την θεραπεία του εκάστοτε ασθενή ή συνεννοείστε από πριν με τον ίδιο ή τον φροντιστή του να προμηθευτεί τα απαραίτητα;

Ότι απαιτείται για την κάθε περίπτωση, το έχουμε. Ωστόσο, αν χρειαστούν αναλώσιμα για καθημερινή περιποίηση, κάποια συνταγογραφούνται και άλλα αγοράζονται από τους ασθενείς.

Ποιες είναι οι συχνότερες περιπτώσεις που αντιμετωπίζετε;

Κυρίως διαβητικά πόδια, αρτηριοπάθειες και έλκη από κατάκλιση-πίεση.

Χρειάστηκε ποτέ να σας καλέσει κάποιος και λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης να μεταφερθεί αμέσως στο νοσοκομείο;

Ναι, μας έχουν καλέσει ασθενείς σε επείγουσα ανάγκη. Kάποιους, τους περιθάλψαμε και άλλους τους στείλαμε στο νοσοκομείο. Υπάρχει η δυνατότητα πρώτης εκτίμησης για όλους, τηλεφωνικά και με φωτογραφίες.

Ποια ήταν η δυσκολότερη περίπτωση που αντιμετωπίσετε μέχρι σήμερα;

Ενός ασθενούς με 7 κατακλίσεις, τετραπληγικός.

Δέχεστε κατόπιν ραντεβού ή μπορεί να σας καλέσουν για κάποια επείγουσα ανάγκη και ποιο είναι το κόστος;

Κυρίως κατόπιν ραντεβού. Η χρέωση κυμαίνεται από 40 έως 60 € εντός Αττικής, ανάλογα με την απόσταση από την Αθήνα (κέντρο) και του πλήθους των πληγών. Για οποιοδήποτε επείγον περιστατικό που θα εξυπηρετηθεί 09:00-18:00, ισχύουν οι παραπάνω τιμές. 'Αλλα επείγοντα περιστατικά τα οποία χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης (εντός 1 ώρας), όπως και νυχτερινά περιστατικά τα παραπέμπουμε στο ΕΚΑΒ.

Μπορεί κάποιος να ζητήσει τις υπηρεσίες σας για ένα απλό τραύμα, που δεν ξέρει πως να το περιποιηθεί;

Βεβαίως! Υπάρχουν ασθενείς ή συγγενείς τους, οι οποίοι φοβούνται ή δεν θέλουν να πάρουν αυτή την ευθύνη. Οπότε αναλαμβάνουμε εμείς τις αλλαγές καθημερινά, ακόμη και τις αργίες. Οι τιμές σε αυτές τις περιπτώσεις διαμορφώνονται μέχρι και 50% κάτω από τις αρχικές.

Που και πως μπορεί να έρθει κάποιος σε επαφή μαζί σας;   

Στα τηλέφωνα 2104014206, 6976685025, στο emailinfo@akrocare.com, στην φόρμα επικοινωνίας της σελίδας μας: www.akrocare.com, και στα social mediaFacebookInstagramTIK TOK της AKRO CARE

 







 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου