Δευτέρα 8 Απριλίου 2024

Ποια φρούτα και λαχανικά βοηθούν στην μείωση... και σταθεροποίηση της αρτηριακής πίεσης!

Υπάρχουν τροφές που περιέχουν αντιοξειδωτικά και σημαντικά θρεπτικά συστατικά για την σωστή λειτουργία της καρδιάς. Όσοι έχουν διαγνωστεί με υψηλή αρτηριακή πίεση, η κατανάλωση συγκεκριμένων φρούτων και λαχανικών μπορεί να τους βοηθήσει στην μείωση αλλά και στον έλεγχο της.

ΜΠΑΝΑΝΕΣ

Το κάλιο το οποίο περιέχουν οι  μπανάνες είναι ένα θρεπτικό και υγιεινό συστατικό για την καρδιά και έχει αποδειχθεί ότι βοηθά στη διαχείριση της υπέρτασης. Αναγνωρίζεται για την ικανότητά του, να μειώνει τις επιδράσεις του νατρίου στο σώμα, ανακουφίζοντας την ένταση στα τοιχώματα των αιμοφόρων αγγείων. Προσθέστε λοιπόν περισσότερες μπανάνες στη διατροφή σας δοκιμάζοντας συνταγές με σοκολάτα και καρύδα που ταιριάζουν πολύ.

ΑΒΟΚΑΝΤΟ

Το αβοκάντο, εκτός από τις διαιτητικές ίνες και τα ακόρεστα λίπη, τα οποία και τα δύο έχουν συνδεθεί με την καρδιαγγειακή υγεία, περιέχει ακόμα 250 χιλιοστόγραμμα καλίου. Το συγκεκριμένο μέταλλο βοηθά στην αντιστάθμιση ορισμένων από τις βλαβερές επιπτώσεις του νατρίου στην αρτηριακή πίεση.

ΜΟΥΡΑ

Είτε προτιμάτε σμέουρα, μύρτιλα ή βατόμουρα, τα μούρα μπορεί να βοηθήσουν γιατί περιέχουν  αντιοξειδωτικά, συμπεριλαμβανομένων των ανθοκυανινών, οι οποίες σύμφωνα με έρευνα επιστημόνων μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της υψηλής αρτηριακής πίεσης.

ΑΚΤΙΝΙΔΙΑ

Τα ακτινίδια βρίσκονται στην λίστα χάρη στις υγιεινές βιταμίνες τους για την καρδιά. Λόγω της βιταμίνης C που περιέχουν μειώνουν την αρτηριακή πίεση σε άτομα με πρωτοπαθή υπέρταση. Πρόσφατη έρευνα μάλιστα, ανακάλυψε ότι τρώγοντας συχνά το συγκεκριμένο φρούτο μειώνει την συστολική αρτηριακή πίεση.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου