Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2023

Ψάξε να βρεις εκείνον τον ψυχοθεραπευτή που έχει πέσει και ο ίδιος στην φωτιά... για να σε νοιώθει όταν καίγεσαι!!!


 


Να βρεις ΚΑΛΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ  που είναι ΣΟΒΑΡΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ να ακουμπήσεις την ψυχή σου ώστε να βγουν από μέσα σου όλα αυτά που "κουβαλάς" χρόνια τώρα.. και ευθύνονται όχι μόνο για την στασιμότητα σου αλλά και για τα διάφορα αυτοάνοσα που σε παιδεύουν!!!

Ο ψυχοθεραπευτής πρέπει να διαθέτει κατανόηση, υπομονή και να έχει βιώσει πόνο για να καταλάβει τον δικό σου!!!

Αλλιώς…. ΔΕΝ!!!

Εσύ θα μιλάς και θα είναι αδύνατον να σε νοιώσει.. γιατί πολύ απλά αν δεν έχει βραχεί ο ίδιος… πώς να καταλάβει τον βρεγμένο;;; Από την πολυθρόνα και την ασφάλεια του γραφείου του;

Βλέπεις και αυτά τα βιβλία προσφέρουν θεωρία.... που είναι σαφώς απαραίτητη αλλά απέχει χιλιάδες μίλια μακριά...από την πραγματικότητα!!!!

Επειδή μαζεύονται πολλά μαύρα σύννεφα στον ουρανό και εικάζω πως θα βρέξει και τελικά βρέχει… δεν σημαίνει πως είμαι μετεωρολόγος!!!

Μου είπε κάποια στιγμή ειρωνικά ένας «επαγγελματίας» ψυχολόγος  για να μου αποδείξει πως κάνω τεράστιο λάθος…

«Δηλαδή, σύμφωνα με τα λεγόμενα σας, δεν είναι καλός καρδιολόγος όποιος δεν έχει υποστεί βλάβη στην καρδιά… ούτε μπορεί να χειρουργήσει»!!!

Από την ΑΝΟΗΣΙΑ που είπε…καταλαβαίνεις τι τζιμάνι ήταν!!!!     

Κάθε "βλάβη", αγαπητέ μου, στον ανθρώπινο οργανισμό ή όποιο χειρουργείο χρειαστεί.... 

Γίνεται  ή διορθώνεται με συγκεκριμένο τρόπο αφού η ανατομία είναι ΙΔΙΑ σε όλους!!!! 

Κάτι που ΔΕΝ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΨΥΧΗ!!!!

Τα ίδια βιώματα… μπορούν να γράψουν με χιλιάδες διαφορετικούς τρόπους στην κάθε ψυχή… που σημαίνει αν δεν έχεις το ταλέντο.. την ευλογία που λέω εγώ…. να μπορείς να αφουγκραστείς τους παλμούς, τις δονήσεις και τους χτύπους κάθε καρδιάς… ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟΝ να συντονιστείς μαζί της  και να πορευτείς…

Πόσο μάλλον να επουλώσεις τις πληγές της!!!

Τόσο απλό είναι το θέμα... αλλά πολύ δύσκολο να το καταλάβουν μερικοί!!!

Μην ξοδεύεις λοιπόν χρόνο και χρήμα σε κάθε κυριούλη που ΔΕΝ έχει εμπεδώσει πόσο σημαντική αποστολή επέλεξε… και κοιτάζει να «χορτάσει» την ματαιοδοξία του… κάνοντας το μοντέλο, τον γαμπρό, τον όμορφο…

'Η να ικανοποιήσει τον ναρκισσισμό του δημοσιεύοντας διαρκώς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φωτογραφίες της αφεντιάς του από όλες τις γωνίες της φωτογραφικής κάμερας… μπας και χάσουμε κανένα ενσταντανέ.. και μείνουμε με την απορία!!!!

ΑΣΤΕΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ… ΓΙΑ ΑΣΤΕΙΑ ΑΤΟΜΑ!!!!

ΨΑΞΕ  λοιπόν να βρεις τον άνθρωπο ψυχοθεραπευτή που έχει παλέψει με σκοτάδια και έχει πέσει στην φωτιά.. για να μπορεί να σε καταλάβει τώρα που καίγεσαι… και να σε βγάλει από εκεί!!! Το έχει κάνει και ο ίδιος και γνωρίζει τον τρόπο… και τον δρόμο που πρέπει να ακολουθήσετε!!! Δεν είναι φρου φρου και αρώματα... ούτε φοβάται μην χαλάσει το μαλλί ή το μανικιούρ!!! 

ΚΟΙΤΑΞΕ να έχετε χημεία… που σημαίνει ότι μπορεί να σε νοιώσει γιατί ο σκοπός του είναι να «ακουμπήσει» την ψυχή σου.. Να την «αγγίξει» απαλά… ώστε να πάρει «ανάσα» ύστερα από καιρό!

ΔΙΑΛΕΞΕ αυτόν που η ζεστασιά της ματιάς του και η ηρεμία του λόγου του.. σε «τυλίγουν» απαλά που νοιώθεις τόση ασφάλεια κοντά του… που η ψυχή σου του δίνει το κλειδί, να την ξεκλειδώσει για...

Να την ηρεμήσει... και να βρει πάλι την χαμένη της γαλήνη!!!

 

 

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου