Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2023

Νίκος Μπέλλος: Τα "ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ" αποτελούνται από μια καταξιωμένη ομάδα γιατρών που μάχονται για την υγεία των ασθενών, δημιουργώντας μαζί τους, μια μακροχρόνια σχέση!!!


 


Ο Ειδικός Παθολόγος κ. Νίκος Μπέλλος μέσω της εταιρείας «Επείγοντα»,  που ίδρυσε μαζί με εξαίρετους συναδέλφους του αλλά και έμπειρους νοσηλευτές, προσφέρει  ιατρικές υπηρεσίες κατ’ οίκον χωρίς να ταλαιπωρηθεί καθόλου ο ασθενής με μετακινήσεις. Σε οποιοδήποτε σημείο της Αττικής, με μια κλήση βρίσκονται κοντά σας γιατροί όλων των ειδικοτήτων αλλά και έμπειροι νοσηλευτές να αντιμετωπίσουν κάθε πρόβλημα υγείας που σας απασχολεί… είκοσι τέσσερις ώρες το 24ωρο… τριακόσιες εξήντα πέντε (365) μέρες τον χρόνο!    

Όλο και περισσότεροι ασθενείς τελευταία επιλέγουν την νοσηλεία στο σπίτι εξοικονομώντας έτσι χρήματα από την διαμονή σε μια ιδιωτική ιατρική  μονάδα …. και αποφεύγοντας ταυτόχρονα μια ενδονοσοκομειακή  λοίμωξη που μπορεί να προκαλέσει ολέθριες επιπλοκές στην υγεία τους.

Πολλά είναι τα ασφαλιστικά προγράμματα  που καλύπτουν πλέον την νοσηλεία στο σπίτι, καθιστώντας την έτσι προσιτή και οικονομική επιλογή για όλους. Πως ξεκίνησε όμως αυτή η καινοτόμος προσέγγιση με προσωποποιημένη παροχή ιατρικών υπηρεσιών από τον κ. Μπέλλο;  

Ποια ήταν η αφορμή για την δημιουργία της εταιρείας "Επείγοντα"; 

Όλα ξεκίνησαν ένα καλοκαίρι, που ήμουν διακοπές και λόγω έκτακτων περιστατικών… το τηλέφωνο χτυπούσε συνεχώς με αποτέλεσμα να αισθάνομαι  πολύ άσχημα που δεν μπορούσα να βοηθήσω τόσο τους δικούς μου ασθενείς, όσο και κάποιους άλλους ανθρώπους που το είχαν ανάγκη!

Η προσπάθεια να βρω αξιόπιστους συναδέλφους ώστε να τους εξυπηρετήσουν, «γέννησε» την ιδέα μιας 24ωρης γραμμής  για παροχή ιατρικών υπηρεσιών κατ’ οίκον, που θα  κάλυπτε πλήρως τις ανάγκες κάθε ασθενούς!

Χωρίς χάσιμο χρόνου λοιπόν, προσέγγισα εξαιρετικούς συναδέλφους αλλά και αξιόπιστους νοσηλευτές, που είχα ήδη συνεργαστεί μαζί τους, ώστε να καλύψουμε και τις νοσηλευτικές ανάγκες που προκύπτουν.  Έτσι, με μεγάλη χαρά και υψηλό αίσθημα ευθύνης ιδρύσαμε το 2018 την εταιρεία “ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ”.

Ποιες ειδικότητες γιατρών συνεργάζονται μαζί σας;

Καλύπτουμε περιστατικά που χρήζουν ιατρικής εξέτασης ή νοσηλευτικής πράξης σε όλη την Αττική επί 24 ώρες, τριακόσιες εξήντα πέντε (365) μέρες τον χρόνο. Οι ειδικότητες γιατρών είναι:

Παθολόγος, Γενικός Ιατρός, Γενικός Χειρουργός, Πνευμονολόγος, Καρδιολόγος, Ορθοπεδικός, Γαστρεντερολόγος, Ουρολόγος, Λοιμωξιολόγος, Οφθαλμίατρος ,Νευρολόγος,Ψυχολόγος, Ψυχίατρος, ΩΡΛ, Δερματολόγος, Οδοντίατρος.

Κατόπιν ραντεβού, εξυπηρετούμε ανάγκες φυσικοθεραπείας αλλά και αγγειοχειρουργικά, λοιμωξιολογικά και αιματολογικά περιστατικά. Επίσης ο Ακτινολόγος μας πραγματοποιεί ακτινογραφίες, υπερήχους και triplex κατ’ οίκον με μηχανήματα ψηφιακά, τελευταίας τεχνολογίας.

Σε πόση ώρα βρίσκεται κάποιος γιατρός κοντά στον ασθενή και τι κόστος έχει;

Στα επείγοντα περιστατικά ο γιατρός βρίσκεται στο σπίτι του ασθενή σε 45-60 λεπτά, ανάλογα με την περιοχή που μένει. 

Το κόστος είναι στα 80 ευρώ για επίσκεψη από 7:00 π.μ-22:30μ.μ  ενώ τα Σαββατοκύριακα  όσο και τις νυχτερινές ώρες υπάρχει μια μικρή αύξηση στο ποσό για την οποία ενημερώνουμε τους πελάτες μας!

Υπήρξαν δύσκολα περιστατικά που έπρεπε να αντιμετωπίσετε στο σπίτι του ασθενή;

Βεβαίως! Σε κάποια από αυτά έγινε στον ασθενή χορήγηση ενδοφλέβιων διαλυμάτων ορών, αντιβιοτικών, κάνοντας χρήση συσκευών οξυγόνου και  αναρρόφησης. Σε κάποια άλλα είχαμε καθημερινή μέτρηση ισοζυγίου υγρών και αιμοληψίας όπως και πολλές άλλες ιατρικές υπηρεσίες, ακολουθώντας πάντα τα θεραπευτικά πρωτόκολλα των νοσοκομείων, τις οποίες αναφέρουμε αναλυτικά στο site της εταιρείας epeigonta.gr .

 Φυσικά είχαμε και περιπτώσεις που χρειάστηκε διακομιδή στο εφημερεύον νοσοκομείο ή σε ιδιωτικές κλινικές με τις οποίες συνεργαζόμαστε.

Υπήρξε ασθενής που σας κάλεσε στην εταιρεία έχοντας αδικαιολόγητη ανησυχία για την υγεία του;

Έχει συμβεί!  Σε αυτή την περίπτωση ύστερα από αναλυτική συζήτηση καθώς και λήψη του ιστορικού του… κρίναμε  πως δεν υπήρχε λόγος ανησυχίας, οπότε καθησυχάσαμε τον συγκεκριμένο άνθρωπο, εξηγώντας του πως είναι άδικο να επιβαρυνθεί αναίτια μια ιατρική επίσκεψη!

Σας τιμά αυτή η αντιμετώπιση γιατί κάποιοι δεν είναι τόσο ευαίσθητοι.. ούτε αρκούντως ευσυνείδητοι για να καταλάβουν.. πόσο άγχος μπορεί να προκαλέσει σε κάποιον έστω και η υποψία ότι μπορεί να πάσχει από κάτι… και μάλιστα σοβαρό!  

Υπήρξε περιστατικό ανθρώπου  που διαβάζοντας “ιατρικά” κείμενα αμφιβόλου προελεύσεως στο διαδίκτυο… πίστευε ότι έχρηζε πολλών ειδικών και δαπανηρών εξετάσεων αφού έπασχε από καρκίνο!

Γεγονός που δεν ίσχυε σε καμία περίπτωση και ανέλαβα ως παθολόγος μαζί με την συνδρομή του ψυχιάτρου μας… να τον ηρεμήσουμε και να του εξηγήσουμε πως δεν υπήρχε τέτοιο ενδεχόμενο και αν ήθελε να ασχοληθεί με κάτι σοβαρά… αυτό  ήταν η πρόληψη της υγείας του… και όχι οι φοβίες που τον διακατείχαν και ήταν παντελώς αβάσιμες!!! 

Σας συγχαίρω για την ανθρώπινη πάνω απ' όλα αντιμετώπιση... που δυστυχώς σπανίζει στις μέρες μας!

Τα ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ δεν είναι μία απρόσωπη εταιρεία. Είμαστε μία ομάδα γιατρών που νοιάζονται για τους ασθενείς τους και επικοινωνούμε διαρκώς για την εξέλιξη της υγείας τους, κτίζοντας μαζί, μία μακροχρόνια σχέση!

Τι  λέτε σε όσους ζητούν την συμβουλή σας, αυτή την εποχή που είναι σε έξαρση οι ιώσεις;

*Να αποφεύγουν επαφές με ασθενείς χωρίς μάσκα!

*Να εμβολιάζονται για νοσήματα που μπορούν να αποφύγουν  π.χ  γρίπη, πνευμονιόκοκκο  κ.α

*Να εξετάζονται από ιατρό, αν έχουν κάποιο σύμπτωμα, καθώς θα πρέπει να τεθεί η σωστή διάγνωση, αφού αρκετά συμπτώματα είναι κοινά σε κρυολόγημα, γρίπη, COVID-19 ή άλλες μικροβιακές λοιμώξεις. Επίσης θα τόνιζα πόσο σημαντικό και πολύτιμο είναι για την υγεία μας, να θωρακίσουμε την άμυνα του οργανισμού μας με σωστή διατροφή, αυξάνοντας την κατανάλωση φρούτων και λαχανικών ή λήψη βιταμινών (κυρίως C και D3) παράλληλα με επαρκή ενυδάτωση και επαρκή ύπνο! Η υγεία είναι ότι πολυτιμότερο έχουμε και οφείλουμε.. να της δίνουμε την ανάλογη σημασία!


Νικόλαος Μπέλλος

Ειδικός Παθολόγος

Κινητό 69 3616 24 38

Επείγοντα - Γιατρός στο Σπίτι

+30 210 52 000 44

info@epeigonta.gr

Τριών Ιεραρχών 78, Αθήνα, 11851

www.epeigonta.gr/

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου