Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2018

Δύο "Σκόρπιοι Σκορπιοί"...που ζουν μελωδικά και τραγουδούν με την καρδιά τους!!!























Η Σοφία Κυριακίδου γεννήθηκε στο Μπρνο της Τσεχίας και μεγάλωσε στο Μόναχο Γερμανίας. Ολοκληρώνοντας τις μουσικές σπουδές σε ηλικία δεκαεπτά ετών, ξεκινάει εμφανίσεις σε μικρές μουσικές σκηνές παράλληλα με την φοίτηση της στο Πανεπιστήμιο. 
Το 1989 έρχεται στην Αθήνα και τραγουδά στην Μπουάτ "Εσπερίδες" δίπλα στον Γιάννη Αργύρη που τον θεωρεί δάσκαλο! Ακολουθούν συνεργασίες με τις «Αθηναίισες», το ροκ συγκρότημα «Νυχτερινή Απόδραση»  ώσπου το 1993 αποφασίζει την δημιουργία του μουσικού σχήματος «Σκόρπιοι Σκορπιοί».  

Ο Γιάννης Μεταξάς γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Ταύρο Αττικής. Ξεκίνησε το μπουζούκι έξι ετών επηρεασμένος από την τηλεοπτική σειρά, «Ρεμπέτικο» και τον κ. Γ. Ξηντάρη. Φοίτησε στην Μουσική Σχολή Ιλισίων του κ. Δ. Μπουκουβάλα παίρνοντας αριστείο και είχε διάφορες συνεργασίες στην επαγγελματική του πορεία μέχρι την στιγμή… που συνάντησε την Σοφία!

-Πως προέκυψε η συνεργασία σας και το όνομα «Σκόρπιοι Σκορπιοί»;
ΣΟΦΙΑ  Με τον Γιάννη γνωριστήκαμε πριν 8 χρόνια σ’ ένα μαγαζί που δούλευα. Στην συζήτηση που είχαμε, μου είπε πως ήταν μουσικός και όταν χρειάστηκα μπουζούκι τον πήρα τηλέφωνο. Από τότε είμαστε μαζί!  Ύστερα μάλιστα από ένα χρόνο συνεργασίας γίναμε κουμπάροι! Όσο για το όνομα δόθηκε το 1993 που ήμασταν περισσότερα άτομα στο σχήμα και όλοι τότε, είτε είχαν ζώδιο Σκορπιό… είτε ωροσκόπο! Έτσι βρήκα έξυπνη και χιουμοριστική αυτή την ονομασία!

-Ποιες είναι οι μεγαλύτερες δυσκολίες που συναντάτε;

ΓΙΑΝΝΗΣ  Να βρούμε επιχειρηματία που να μην ρωτάει από την πρώτη στιγμή που συζητάμε αν έχουμε κόσμο να φέρουμε! Δυστυχώς έφτασε η κατάσταση στο σημείο να ζητούν από τους μουσικούς να γεμίσουν το μαγαζί!

-Πως αντιμετωπίζετε τον ανταγωνισμό;

ΣΟΦ. Αρχή μας είναι να μην ασχολούμαστε με κακίες ή αρνητικά σχόλια ατόμων που δεν μας γνωρίζουν. Το μοναδικό που μας ενδιαφέρει είναι να περνάει καλά ο κόσμος που μας τιμά με την παρουσία του. Σίγουρα υπάρχουν σήμερα πολλά σχήματα…. αλλά είναι πλέον τόσα τα μαγαζιά  τα οποία θέλουν «ζωντανή» μουσική που υπάρχει δουλειά για όλους! Όποιοι πιστεύουν πως μπορεί να την κερδίσουν με αθέμιτα μέσα… κοροϊδεύουν τον εαυτό τους  και δεν μας αφορά. Η αξία του καθένα.. φαίνεται πάντα από το αποτέλεσμα!

-Ποιο είναι το πιο ευχάριστο και το πιο δυσάρεστο στην πορεία σας μέχρι σήμερα;

ΓΙΑΝ. Ευτυχώς δεν υπάρχει κάτι που θα ονομάζαμε δυσάρεστο. Μάλλον πταίσματα… ή καλύτερα ευτράπελα, ανάξια σχολιασμού! Αυτό που μας έδωσε μεγάλη χαρά ήταν η οργάνωση των συναυλιών που κάναμε με φιλανθρωπικό σκοπό, για την «Φλόγα» και το Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα Παιδικής Προστασίας, στην μουσική σκηνή Ρυθμός stage στην Ηλιούπολη που μας παραχωρήθηκε δωρεάν, με την συμμετοχή φίλων καλλιτεχνών όπως η Ειρήνη Χαρίδου, ο Κώστας Τζιαγκούλας, η Ειρήνη Ψυχράμη, η Μάρθα Μορελεόν και άλλοι.  

Σοφία Κυριακίδου:"Οταν δίνεις την ψυχή σου... ο κόσμος ανταποκρίνεται ανάλογα"




















-Πιστεύετε πως τα ντουέτα έχουν επιτυχημένη πορεία;
ΣΟΦ. Όταν  δίνεις την ψυχή σου σε αυτό που κάνεις γιατί το αγαπάς πραγματικά… ο κόσμος το εισπράττει και ανταποκρίνεται ανάλογα! Σε ακολουθεί όπου εμφανίζεσαι… και αυτό είναι η μεγαλύτερη επιτυχία!!!

-Τι σημαίνει μουσική για σας;
ΓΙΑΝ.  Ζωή!!!!

-Ποιο είναι το σημαντικότερο πράγμα που έχετε πετύχει μέχρι τώρα;
ΣΟΦ.  Η όμορφη επικοινωνία με τον κόσμο που τους δίνει την σιγουριά πως θα περάσουν καλά όπου εμφανιζόμαστε!

-Πως το καταφέρνετε αυτό;
ΓΙΑΝ. Παίζοντας τραγούδια «καρδιάς» που όλοι θέλουμε να ακούσουμε με την παρέα μας!!!

-Αν σας γινόταν πρόταση να εμφανιστείτε σε κάποιο μεγάλο μαγαζί θα πηγαίνατε;
ΣΟΦ.  Είμαστε θετικοί σε οποιαδήποτε πρόταση μας δίνει την δυνατότητα να εκφραστούμε μέσα από τραγούδια που αγαπάμε!

Γιάννης Μεταξάς: "Παίζουμε αγαπημένα τραγούδια και ο κόσμος είναι σίγουρος πως θα περάσει καλά"

















-Τι χρειάζεται για να γίνει κάποιος γνωστός στο ευρύτερο κοινό;
ΓΙΑΝ.  Μεγάλη  αγάπη γι’ αυτό που κάνει, πολύ δουλειά ώστε να  εξελίσσεται και υπομονή να δει τα αποτελέσματα!

-Η διαφήμιση παίζει κάποιο ρόλο;
ΣΟΦ.  Σίγουρα!  Αν όμως δεν υπάρχουν οι παραπάνω προϋποθέσεις αποκλείεται να σταθεί κάποιος στον χώρο για πολύ καιρό! Ακούγεται για λίγο το όνομα του…. και ύστερα χάνεται! Αντίθετα, σπουδαίοι καλλιτέχνες με μοναδικά εφόδια το ταλέντο τους και την στήριξη του κοινού κατάφεραν  όχι μόνο να φτάσουν ψηλά αλλά και να παραμείνουν στην κορυφή που είναι το πιο δύσκολο!!!

-Ποιο είναι το μότο σας;
ΓΙΑΝ. Να δίνεις ψυχή!

- Πότε καταξιώνεται ένας καλλιτέχνης;
ΣΟΦ.  Όταν το αποτέλεσμα της δουλειάς του… «αγγίζει» τον κόσμο!!!

-Που εμφανίζεστε αυτό το διάστημα;
ΓΙΑΝ. Κάθε Παρασκευή και Σάββατο είμαστε στο «Καρτούτσο» στο Π. Φάληρο, τις Τρίτες στην «Μυρόβολο» μαζί με την Ειρήνη Χαρίδου, στο Μεταξουργείο και Κυριακές μεσημέρι στο «Σχολαρχείο», στου Ζωγράφου.





1 σχόλιο: