Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2018

Καλύτερα απόλυτος και ξεκάθαρος... παρά ανέντιμος και βολεμένος!!!!




ΑΠΟΛΥΤΟΣ!!! Αυτή είναι η ταμπέλα που σου βάζουν όταν εκφράζεις, χωρίς να φοβάσαι, την άποψη που έχεις!!!

Δικαίωμα τους να την θεωρούν λανθασμένη…. εσύ όμως δεν χαρακτηρίζεις κανέναν εγωιστή…. ξεροκέφαλο… ή κουραστικό επειδή διαφωνεί μαζί σου!!!! Τον ΣΕΒΕΣΑΙ… γνωρίζοντας πως είναι αδύνατον να συμφωνούν όλοι!!!

Ότι υποστηρίζεις συνεπάγεται από τις καταστάσεις που βίωσες!!! Δεν παπαγαλίζεις κάτι ωραίο που άκουσες...ούτε  κάποιο τσιτάτο για να κάνεις εντύπωση!!! 
Είσαι αμετακίνητος στις θέσεις σου… όχι γιατί είσαι εξυπνότερος από τους άλλους αλλά επειδή «πλήρωσες» ακριβά τα λάθη σου και θέλεις να προστατευτείς... από ένα ακόμα!!! 

Απαντώντας έντιμα τι αντέχεις και τι σου είναι αδύνατον να ανεχτείς… δηλώνεις με σθένος τον πραγματικό χαρακτήρα που έχεις… δεν επιβάλλεις σε κανέναν να γίνει το δικό σου!!!

Αν γι’ αυτό σε αποκαλεί αδιάλλακτο… επειδή απορρίπτεις οποιαδήποτε έκπτωση, στερεί την ηρεμία της ψυχής σου… δεν έχει καταλάβει την σπουδαιότητα να είσαι ξεκάθαρος επιλέγοντας να μην τρέφεις αυταπάτες!!!

Δεν αντιστέκεσαι να δεχτείς το διαφορετικό… αρκεί να σου ταιριάζει αφού δεν υπάρχει περίπτωση να διευρύνεις κανέναν ορίζοντα αν παραπαίεις και δεν στηρίζεσαι γερά στα πόδια σου!!!  

Αποκρούεις … το ανόμοιο χωρίς να σημαίνει πως το απαξιώνεις, επειδή βολεύει κάποιους να αποκαλούν «φανατισμό»… την ειλικρίνεια να εκφράζεις ότι πιστεύεις χωρίς δεύτερη σκέψη!!!

Από πού και ως που είσαι εσύ ο φανατικός… και όχι εκείνοι που ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ πεισματικά… να εμπεδώσουν  πως η αλήθεια σου δεν είναι διαπραγματεύσιμη…. ούτε διαμορφώνεται ανάλογα με ποιον έχεις απέναντι!!! Είναι ΜΙΑ…. και  ισχύει για όλους!!!

Είναι βλακώδες λοιπόν να σε κατακρίνουν επειδή η κοσμοθεωρία σου δεν ταυτίζεται με την δική τους με αποτέλεσμα να χαρακτηρίζεσαι υπερόπτης…. σνομπ…. άκαμπτος… ανυποχώρητος… έτοιμος να «επιτεθείς» σε όποιον υποστηρίζει το αντίθετο!!! Έτσι ονομάζουν την σταθερότητα… επίθεση!!!

Ούτε λόγος βέβαια να διακρίνουν πως πρόκειται για ντομπροσύνη και τιμιότητα… να δηλώνεις ευθαρσώς τι θέλεις χωρίς υπεκφυγές!!! 

Έννοιες  που ούτως ή άλλως γνωρίζουν ελάχιστοι στις μέρες μας… γι’ αυτό αδυνατούν να τις εκτιμήσουν!!!

Σε αυτόν λοιπόν τον «ιδανικό» κόσμο που έχουν φτιάξει…. αποτελεί  ΤΙΜΗ να μην «χωράς»!!!

Παρέμεινε «παράξενος»… «ιδιόρρυθμος»… «οπισθοδρομικός»…. ΑΠΟΛΥΤΟΣ όπως αρέσκονται να σε αποκαλούν  γιατί αρνείσαι να πατάς σε δύο βάρκες… κοροϊδεύοντας όποιον σε πλησιάζει!!!

Συνέχισε να είσαι των άκρων.. όπως σε κατηγορούν όσοι δεν αντέχουν το «ΠΟΛΥ» με το οποίο πορεύεσαι γιατί απορρίπτεις την μετριότητα…το δήθεν... το «ίσως»... και το «μπορεί»!!!   

Εσύ...αγαπάς ή όχι!!! Θέλεις.. ή αδιαφορείς!!! Συμπαθείς... ή αποστρέφεσαι γιατί έτσι επιτάσσει η συνείδηση… και «επιβάλλει» η ψυχή σου!!! Ξεκάθαρα πράγματα... ώστε να αντιπαρέρχεσαι κάθε ασχήμια που οι άλλοι θεωρούν  «αναγκαία»...για να επιβιώσουν!!!

Μείνε ακλόνητος στις θέσεις που σου επιτρέπουν να έχεις «καθαρή» καρδιά...και αδιαπραγμάτευτος σε ότι «φωνάζει» αλήθεια!!!

Μόνο έτσι βιώνεις το «σπουδαίο» που εξυψώνει… γνωρίζοντας ότι ομορφότερο έχει να σου προσφέρει η ζωή!!!

Όσοι αδυνατούν να ακολουθήσουν… ΠΑΝΤΑ θα έχουν κάτι αρνητικό να πουν νομίζοντας πως με αυτόν τον τρόπο θα σε φέρουν στα μέτρα τους!!!

Στερούνται νοημοσύνης να καταλάβουν πως το απόλυτο… είτε συμφωνούν, είτε όχι… είναι ΕΝΑ χωρίς παραλλαγές και αυτό το καθιστά έντιμο… αξιοπρεπές... ΑΛΗΘΙΝΟ…  απαγορεύοντας σε όποιον το «κουβαλάει»… να προδώσει!!!!

Αν η δύναμη να δηλώνεις ποιος είσαι… τρομάζει κάποιους, δεν φταις εσύ!!!!

Όποιος εκνευρίζεται από την σταθερότητα να μην παρεκκλίνεις από τις αρχές σου και σε αποκαλεί εγωιστή… είναι δικό του το πρόβλημα!!!

Πριν ισχυριστεί πως είσαι λάθος…. ας ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ  πως είναι εκείνος ο σωστός!!!

Ούτως ή άλλως δεν διεκδικείς το αλάθητο αλλά το δικαίωμα...                                        
Να ζήσεις την ζωή σου όπως επιθυμείς... 

Με εκείνους που ταιριάζεις… 

Και αξίζουν να έχουν μια θέση στην καρδιά σου...

Γιατί είναι οι μοναδικοί που σε καταλαβαίνουν… 

Σε νοιώθουν… και μπορούν να ονειρευτούν μαζί σου!!!

Οποιοσδήποτε άλλος…. σε καθυστερεί να φτάσεις στην ευτυχία!!!




  
    




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου