Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2018

Μην κάνεις την χάρη να μισήσεις αυτόν.... που αξίζει μόνο περιφρόνηση!!!





























Σε εκμεταλλεύτηκε ο άνθρωπος που δεν περίμενες ποτέ… και αυτό σε πονάει!!! Θέλεις να ανταποδώσεις αυτό που αισθάνεσαι... νομίζοντας πως θα τον φέρεις στην δυσχερή θέση που βρίσκεσαι εξαιτίας του, για να κατανοήσει πόσο πρόστυχα φέρθηκε!!!

Ανθρώπινη αντίδραση… μα έτσι δεν πρόκειται να καταφέρεις τίποτα!!! Αντί να μειωθεί η ένταση του θυμού που δεν σε αφήνει να ηρεμήσεις…. θα μεγαλώνει ολοένα περισσότερο με αποτέλεσμα… να λυγίσεις!!!

Η έλλειψη ψυχραιμίας.. σε συνδυασμό με την συναισθηματική σύγχυση εμποδίζουν να σκεφτείς καθαρά και να δεις πως το σημαντικότερο σε αυτή την περίπτωση είναι να το ξεπεράσεις… πηγαίνοντας παρακάτω!!!

Όσο ασχολείσαι ψάχνοντας τρόπο να εκδικηθείς… γίνεσαι άθελα σου «αιχμάλωτος» της εξαιρετικά επώδυνης κατάστασης που βιώνεις… με συνέπεια να βαθαίνει η πληγή σου και να αιμορραγεί συνεχώς!!!!

Φτάνεις στο σημείο να μην λειτουργείς σωστά… γιατί το μυαλό σου έχει «κολλήσει» πως θα τον τιμωρήσεις ενώ στην πραγματικότητα... τιμωρείς τον εαυτό σου αφού δεν διώχνεις μακριά τα αρνητικά συναισθήματα  ώστε να καταλαγιάσει ο πόνος!!! Σκέφτεσαι από το πρωί μέχρι το βράδυ το ίδιο πράγμα... σταματώντας ουσιαστικά την ζωή σου σε εκείνο το σημείο!!!!

Σίγουρα δεν είναι εύκολο να το αφήσεις πίσω!!! Πιστεύεις όμως πως πρέπει να θυσιάσεις τα πάντα... για έναν τυχάρπαστο;;;;

ΟΧΙ βέβαια!!!
Μα δεν έχει νόημα να συμφωνείς… χωρίς να το κάνεις πράξη!!!

ΟΦΕΙΛΕΙΣ να μην καταδέχεσαι το ασήμαντο και το ευτελές γιατί τότε… το αναγάγεις σε σπουδαίο και σημαντικό!!!

Όταν καταγίνεσαι διαρκώς με την ασχήμια του άλλου θα σε παρασύρει στο σκοτάδι του… και στο τέλος θα του μοιάσεις!!!

Μπορεί να μην το θέλεις… αλλά αυτή θα είναι η κατάληξη στην προσπάθεια να μεταχειριστείς «βρώμικους» τρόπους σαν τους δικούς του… με σκοπό να τον πλήξεις!!! 

Θα χάσεις τον εαυτό σου… κάνοντας πράγματα για τα οποία θα ντρέπεσαι και ούτε φανταζόσουν ποτέ... πέφτοντας σε τέτοιο χαμηλό σημείο που θα δυσκολευτείς πολύ να επανέλθεις!!! Όποιος σε «συμβουλεύει» το αντίθετο… μόνο το κακό σου θέλει!!! 

Η μοναδική λύση να πετύχεις αυτό που επιθυμείς…. είναι η ΠΕΡΙΦΡΟΝΗΣΗ!!!!
Η απαξιωτική στάση.. απέναντι σε κείνον που φέρθηκε με τέτοιο ελεεινό τρόπο!!! 

Μην του δώσεις την χαρά....να τον μισήσεις!!! Ούτε καν αυτό ΔΕΝ αξίζει!!! Προσπέρασε… χωρίς να ασχοληθείς περισσότερο!!!   

Να είσαι σίγουρος πως δεν πρόκειται να μείνει ατιμώρητος!!!  Πάντα επιστρέφεται στον καθένα αυτό που δίνει!!! Νόμος!!!

Όποιος νομίζει πως μπορεί να ξεφύγει… πλανάται πλάνην οικτρά!!!    
Δεν είναι λόγια παρηγοριάς για να αισθανθείς καλύτερα… αλλά η πραγματικότητα που μπορείς να διαπιστώσεις παρατηρώντας γύρω σου!!!

Αν δεν το βλέπεις στην περίπτωση σου… είναι γιατί βιάζεσαι…. να αποδοθεί δικαιοσύνη την ώρα που απαιτείς!!! Πράγμα ανέφικτο… γιατί αυτό το αποφασίζει η ζωή και μάλιστα με σοφότερο τρόπο… όχι εμείς!!!

Μην έχεις λοιπόν την πεποίθηση ότι μπορεί να κάνει ο καθένας ότι θέλει… χωρίς να δίνει λογαριασμό!!!

Είναι λάθος να το πιστεύεις!!!
ΟΛΟΙ κρινόμαστε… για τις πράξεις μας!!!! Από τις μικρότερες....μέχρι τις μεγαλύτερες!!!

Ακόμα και αν σε εκμεταλλευτούν...διατήρησε συνειδητά την ψυχή σου "καθαρή"!!!! 

Γύρισε την πλάτη σε αυτόν που πίστεψε πως είναι τόσο "έξυπνος" ώστε να παίξει μαζί σου… όταν δεν έχει ιδέα τι ξημερώνει στον ίδιο, την επόμενη μέρα!!!

Αν θες πραγματικά να πληρώσει την αθλιότητα του...

Άφησε τον να υποστεί την μοίρα…. που διαμορφώνει ΜΟΝΟΣ του με τις επιλογές που κάνει και να είσαι βέβαιος πως...

ΑΥΤΗ είναι η καλύτερη τιμωρία που αξίζουν….ανθρωπάκια σαν και δαύτον!!!!








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου