Κυριακή 5 Αυγούστου 2018

Αν δεν είσαι έτοιμος για την αγάπη που περιμένεις...φεύγει για πάντα!!!!







Είσαι μόνος από επιλογή!!! Αφού δεν γνώρισες τόσο καιρό τον κατάλληλο σύντροφο… προτίμησες να μην έχεις καθόλου σχέση πληρώνοντας το ανάλογο τίμημα… αβάσταχτη μοναξιά!!! 

Μεγάλωσες… διαπιστώνοντας πως στένεψαν τα περιθώρια αλλά είσαι αποφασισμένος να μην επαναλάβεις λάθη του παρελθόντος!!!

Περιμένεις τον άνθρωπο που θα "μιλήσει" στην καρδιά σου…. για να δώσεις όλη την αγάπη που έχεις «φυλαγμένη»… σίγουρος πως θα τον κάνεις ευτυχισμένο… και αυτός με την σειρά του θα το ανταποδώσει!!! 
Όσο αργεί να εμφανιστεί απογοητεύεσαι… πείθοντας τον εαυτό σου πως μπορεί να μην συμβεί ποτέ!!!!

Η ζωή όμως έχει άλλα σχέδια και τον στέλνει στο δρόμο σου… ξαφνικά!!! Ενθουσιάζεσαι μακαρίζοντας την ανέλπιστη τύχη σου!!!

Θέλεις να δείξεις όλα αυτά που νοιώθεις με την παρουσία του…. όσο το δυνατόν γρηγορότερα… για να ξεκινήσεις να ζεις πάλι!!!

Ωραία μέχρι εδώ… αλλά όταν δεν υπολογίζεις πως ο άλλος χρειάζεται χρόνο να σε γνωρίσει…. για να πειστεί πως είσαι ειλικρινής… αρχίζουν τα μεγάλα λάθη… που αν δεν προσέξεις θα τον χάσεις σίγουρα!!!!

Έχεις απέναντι σου έναν άνθρωπο που μέχρι χτες… δεν ήξερε καν ότι υπάρχεις!!!! Πως απαιτείς λοιπόν σήμερα να πιστέψει αμέσως… όσα λες… χωρίς να δίνεις ευκαιρία να διαπιστώσει αν είναι αλήθεια;;;

Δεν σημαίνει πως επειδή τα εκφράζεις… είναι έτσι!!! Ούτε το επιχείρημα πως είσαι μεγάλο παιδί για να ψεύδεσαι…. είναι τόσο ισχυρό για να πείσεις κάποιον που έχει πονέσει αμέτρητες φορές από τύπους που ξεστόμιζαν μεγάλα λόγια!!!  

Αν δεν είσαι σαν αυτούς όπως ισχυρίζεσαι….. απόδειξε το!!!!

Μην γίνεσαι παράλογος απαιτώντας …. να το γνωρίζει ο άλλος από την αρχή!!!!
Μόνο αν διαθέτει το κληρονομικό χάρισμα…. μπορεί να σου κάνει τέτοια χάρη!!!! Διαφορετικά… πρέπει να το διαπιστώσει μόνος του αφήνοντας τον χρόνο…. να αποδείξει την αλήθεια!!!!

Όσο τον αμφισβητείς επειδή δεν μοιράζεται τον ενθουσιασμό που αισθάνεσαι…. μόνο αρνητικά αποτελέσματα θα υπάρχουν!!!

Καθένας έχει τους δικούς του ρυθμούς να κατανοήσει τι συμβαίνει… μέχρι να πάρει το ρίσκο να προχωρήσει παρακάτω με έναν άγνωστο άνθρωπο ακόμα και αν έχει θετικά δείγματα!!!!  

Αν εσύ τον πιέζεις ή παρεξηγείσαι με το παραμικρό…. πίστεψε με θα τον κουράσεις πολύ σύντομα… με συνέπεια να φύγει!!!!

Ουδείς χρειάζεται παραπάνω προβλήματα από αυτά που ήδη βιώνει γι’ αυτό επιθυμεί η σχέση να του προσφέρει ηρεμία και γαλήνη….. διαφορετικά δεν έχει νόημα!!!!!

Να υποστηρίζεις πως το ίδιο θες…. κάνοντας όμως το αντίθετο…. ούτε εξυπηρετεί... ούτε σε απαλλάσσει των ευθυνών από τις εντάσεις που δημιουργείς επειδή δεν ανταποκρίνεται όπως περιμένεις… σε κάθε τι που πράττεις!!!!

«Καταγράφεται» στην ψυχή του… τον ευχαριστεί αυτό που  εκδηλώνεις…. μα είναι συγκρατημένος όχι επειδή δεν το εκτιμά….. αλλά γιατί φοβάται μην πληγωθεί… στην περίπτωση που διαπιστώσει πως δεν ισχύει!!!!

Μην ενοχλείσαι λοιπόν αν οι αντιδράσεις, στην αρχή, είναι λιγότερο θερμές απ’ όσο θα ήθελεις!!! 

Φανερώνουν συγκροτημένο άτομο…. όχι αδιάφορο αφού βλέπεις ότι νοιάζεσαι για σένα και την καθημερινότητα σου!!!! 

Είναι εκεί….. σε ακούει… συμμετέχει στις αγωνίες σου…. κατανοεί τις όποιες δυσκολίες χωρίς να απαιτεί παραπάνω απ’ ότι μπορείς να δώσεις!!!! 
Εστίασε στο σημαντικό ενδιαφέρον που δείχνει…. δίνοντας  όσο χρόνο χρειάζεται!!!!

Μπορεί να φαντάζει λογική η σφοδρή επιθυμία να ζήσεις ότι έχασες τόσο καιρό…. τώρα που βρήκες τον άνθρωπο σου….. μα είναι παράλογο  να το απαιτείς…. την στιγμή που ο άλλος δεν είναι ακόμα έτοιμος!!!!   
Επομένως χαλάρωσε…. αφήνοντας να γίνουν όλα στην ώρα τους!!!

Το πιο δύσκολο ήταν να συναντηθείτε!!! Αφού συνέβη…. μην το «θυσιάσεις» γιατί η ανυπομονησία σου… δεν αφήνει να διακρίνεις τα αυτονόητα!!!

Άσε τον εαυτό σου ελεύθερο να κάνει αυτά που νοιώθει… χωρίς να προσαρμόζεσαι ανάλογα με τις αντιδράσεις…. γιατί δηλώνει ανόητο εγωισμό που σε αδικεί… στέλνοντας  λανθασμένα μηνύματα!!!

Μην φοβάσαι πως ο άλλος θα εκμεταλλευτεί την αδυναμία που θα δείξεις!!! Αν πράγματι είναι άξιος… θα υποκλιθεί στην καλοσύνη σου… νοιώθοντας τυχερός που είστε μαζί!!!

Η σταθερότητα να εκφράζεσαι θετικά… του δημιουργεί αίσθημα ασφάλειας… καταρρίπτοντας κάθε ενδοιασμό!!!!

Στιγμή δεν περνάει από το μυαλό του… πως είσαι κατώτερος ή απεγνωσμένος που κάνεις τα πάντα για να τον κρατήσεις χωρίς ανάλογη ανταπόκριση όπως χαζά νομίζεις… γιατί ΔΕΝ είναι έτσι!!!!
Τουναντίον!!!!

ΘΑΥΜΑΖΕΙ την δύναμη να εκφράζεις άφοβα αυτά που έχεις μέσα σου!!!!
Εξυψώνεσαι στα μάτια του βλέποντας να προσφέρεις… επειδή έτσι αισθάνεσαι… όχι για να το εξαργυρώσεις!!!

Επιβεβαιώνει μέρα με την μέρα την ειλικρίνεια των λόγων σου… γνωρίζοντας πως τίποτα ψεύτικο δεν μπορεί να έχει διάρκεια για πολύ!!!

Δείξε λοιπόν αυτό που θέλεις… με όση ένταση επιθυμείς χωρίς δισταγμό!!!!

Ο ξεχωριστός άνθρωπος εκτιμά και το παραμικρό  αφού η μοναδική "μονάδα μέτρησης" που έχει είναι….. η ΨΥΧΗ!!!!!

Όσο «περισσότερη» διαθέτεις… τόσο περισσότερο σε αγαπάει!!!!

Μπορεί να είναι αρχικά επιφυλακτικός… αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν νοιώθει…. ίσως και περισσότερα από σένα που τα εκφράζεις άμεσα!!!

Άσε λοιπόν τον χρόνο να κυλήσει….. βέβαιος πως ότι δίνεις…. θα σου επιστραφεί στο πολλαπλάσιο!!!!

Αρκεί να έχεις την υπομονή να περιμένεις… γιατί τίποτα σπουδαίο και «μεγάλο»…. δεν χαρίζεται!!!!

Πρέπει να το κατακτήσεις!!!!

Αν ορισμένοι κουράζονται και μόνο στην ιδέα...
Κάποιοι άλλοι επιμένουν...
Αποδεικνύοντας πως είναι προορισμένοι…
Να ζήσουν το «μεγαλείο» της ζωής!!!!!











  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου