Παρασκευή 17 Αυγούστου 2018

Σπέτσες...μια μοναδική εμπειρία!!!





























Μόλις δύο ώρες από την Αθήνα με το Flying Dolphin οι Σπέτσες θα σας προσφέρουν την χαλάρωση των διακοπών σε συνδυασμό με την έντονη διασκέδαση  για να περάσετε πραγματικά αξέχαστα!

Αυτό το αρχοντικό νησί του Αργοσαρωνικού, «λουσμένο» στο φως κερδίζει τις εντυπώσεις από την πρώτη στιγμή που το αντικρίζεις από μακριά. Αφήνοντας πίσω την κίνηση στους δρόμους αφού δεν επιτρέπονται αυτοκίνητα θα κάνετε βόλτες με ενοικιαζόμενο μηχανάκι, ποδήλατο ή κάποιο από τα δεκάδες μόνιππα αμαξάκια που θα βρείτε στην Ντάπια, το κεντρικό λιμάνι. 


















Στην διαδρομή μέχρι το παλιό λιμάνι που είναι το κέντρο της νυχτερινής διασκέδασης με φημισμένα εστιατόρια, ουζερί, δημοφιλή μπαράκια και κλαμπ, θα θαυμάσετε υπέροχα αρχοντικά δίπλα στην θάλασσα που η μοναδική αρχιτεκτονική τους, δίνει ιδιαίτερο χρώμα στο νησί.
Αν θέλετε να ανακαλύψειτε περισσότερα τέτοια σπίτια, αξίζει τον κόπο να κάνετε μια βόλτα με τα πόδια στα πλακόστρωτα στενάκια για να δείτε από κοντά τα μοναδικά ψηφιδωτά με τα οποία είναι χτισμένα και τις καταπληκτικές μωβ μπουκαμβίλιες που δεσπόζουν στις αυλές τους, συνθέτοντας εικόνες βγαλμένες από καρτ ποστάλ!

ΠΑΡΑΛΙΕΣ
















Η διασημότερη παραλία των Σπετσών είναι το Καϊκι. Οργανωμένη, διαθέτει ομπρέλες, ξαπλώστρες, bar για καφέ, ποτό ή φαγητό προσφέροντας ταυτόχρονα πληθώρα θαλασσινών δραστηριοτήτων.
Ακολουθούν η Αγία Μαρίνα με απέραντη αμμουδιά και θέα στην Σπετσοπούλα. Ο Βρέλος στην βόρεια πλευρά, οι Άγιοι Ανάργυροι νοτιοδυτικά, η Ζογεριά, η Αγία Παρασκευή, η Ξυλοκέριζα, το Λιγονέρι που είναι πιο ήσυχες για όσους αποφεύγουν την πολυκοσμία. Μπορείτε να πάτε με λεωφορείο ή θαλάσσιο ταξί που βρίσκεται όλες τις ώρες της ημέρας. 
Αν επιθυμείτε να μην απομακρυνθείτε πολύ, κολυμπήστε στον Άγιο Μάμα που βρίσκεται κοντά στο λιμάνι και προτιμούν κυρίως οι ντόπιοι. 
Εδώ, από το καλοκαίρι του 2015 με μέριμνα του Δήμου Σπετσών τοποθετήθηκε ειδική ράμπα λουόμενων ΑΜΕΑ αλλά και ατόμων με κινητικά προβλήματα, για εύκολη και ασφαλή είσοδο στην θάλασσα με ειδικό τηλεχειριστήριο που παρέχεται ΔΩΡΕΑΝ. Για όσους ενδιαφέρονται μπορούν να επικοινωνήσουν στο τηλέφωνο 2298320010.

ΤΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ

Αξίζει να επισκεφτείτε το Αρχοντικό της Μπουμπουλίνας της μεγάλης ηρωίδας της Ελληνικής Επανάστασης που βρίσκεται στην Ντάπια και λειτουργεί ως μουσείο από το 1992 που ανακαινίστηκε. Κατά την διάρκεια της ξενάγησης θα μάθετε για την ζωή, το έργο της, θαυμάζοντας ταυτόχρονα το υπέροχο σκαλιστό ταβάνι στην μεγάλη σάλα. Περισσότερα εκθέματα και κειμήλια που αφορούν εκείνη την περίοδο θα βρείτε στο σπίτι του Χατζηγιάννη Μέξη μαζί με επιστολές του Κολοκοτρώνη και του Διάκου. Αξιοθέατο επίσης αποτελεί  το λιθόκτιστο σπίτι του ευεργέτη των Σπετσών, Σωτηρίου Αναργύρου, ένα πανέμορφο κτίσμα που σήμερα στεγάζει το Πνευματικό κέντρο του νησιού.

ΦΑΓΗΤΟ

















Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα από δεκάδες παραδοσιακά ταβερνάκια, ουζερί, εστιατόρια με γκουρμέ γεύσεις και φημισμένες ψαροταβέρνες με ολόφρεσκο ψάρι ανάλογα τις επιθυμίες, την όρεξη και τα χρήματα που διαθέτετε.
Εκείνο που πρέπει να δοκιμάσετε οπωσδήποτε είναι το ψάρι αλά Σπετσιώτα με σάλτσα ντομάτας αλλά και τα εξαιρετικά αμυγδαλωτά που δεν πρόκειται να βρείτε πουθενά αλλού! Μοσχομυρίζουν κανέλα και είναι τόσο γευστικά που δεν μπορείς να  σταματήσεις στο ένα! Γι’ αυτό μην υποσχεθείτε σε κανέναν πως θα του πάτε γιατί το πιθανότερο είναι να τα έχετε φάει... προτού τα προσφέρετε! 
Οι ξενύχτηδες που γυρίζουν ξημερώματα πεινασμένοι από την διασκέδαση μπορούν να γευτούν σάντουιτς ή φρεσκοψημένες ζεστές σφολιάτες από φούρνους στην Ντάπια που παραμένουν ανοιχτοί είκοσι τέσσερις ώρες!

ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ















Θα βρείτε όλα τα νυχτερινά μαγαζιά του νησιού μαζεμένα στο παλιό λιμάνι. Μπαρ και κλαμπ δεν κλείνουν πριν τις πρώτες πρωινές ώρες παίζοντας μουσική για όλα τα γούστα.

Οι Σπέτσες προσφέρονται για αποδράσεις ακόμα και τα Σαββατοκύριακα από Απρίλιο μέχρι Οκτώβριο που διαρκεί η σεζόν! Όσοι θέλετε να βιώσετε μια μοναδική εμπειρία κλείστε δωμάτιο, αρχές Σεπτεμβρίου, στην γιορτή της Αρμάτας που γίνεται αναπαράσταση της νίκης των Σπετσιωτών μπουρλοτιέρηδων εναντίον του τούρκικου στόλου το 1822.











 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου