Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2018

Για να εκτιμούν αυτά που δίνεις...κάνε σωστές επιλογές!!!
























Προσπαθείς να είναι όλοι γύρω σου ευχαριστημένοι!!! Τους κάνεις τα χατίρια… για να μην έχουν παράπονο υποχωρώντας ακόμα και όταν έχεις δίκιο!!! Προτιμάς να δοκιμάζονται τα δικά σου νεύρα… όταν απαιτούν παράλογα πράγματα… παρά να τους απαγορεύσεις να συμπεριφέρονται ανάρμοστα!!!

Ελπίζεις πως κάποια στιγμή θα καταλάβουν το λάθος τους και θα συνετιστούν!!! Περνώντας όμως ο καιρός αντί να καλυτερεύουν τα πράγματα… γίνονται χειρότερα διαπιστώνοντας πως όχι μόνο δεν εκτιμούν τις θυσίες που κάνεις…. αλλά ζητούν ολοένα και περισσότερες αδιαφορώντας για τις δικές σου επιθυμίες!!!

Θεωρούν πλέον δεδομένο πως θα ανέχεσαι τις ιδιοτροπίες…. τις παραξενιές…. και όποια παράλογη απαίτηση έχουν γιατί πολύ απλά… έτσι τους έμαθες!!!!

Να δίνεις… χωρίς να ζητάς τίποτα!!!!
Να έχεις υποχρεώσεις….. χωρίς κανένα δικαίωμα!!!
Να τους ευχαριστείς….. χωρίς να περιμένεις ανταπόδοση!!!

Σε παραγκωνίζουν λοιπόν εκμεταλλευόμενοι την καλοσύνη σου… θεωρώντας πως ο λόγος ύπαρξης σου… είναι να τους ικανοποιείς και μόνο!!!

Απαξιούν αν η συμπεριφορά τους σε «αδειάζει» συναισθηματικά αφού βιώνεις με τον πιο άσχημο τρόπο… την απόρριψη από εκείνους που προσπαθείς με κάθε τρόπο να είναι ευτυχισμένοι!!!

Αυτό σε πληγώνει ανεπανόρθωτα δημιουργώντας μέσα σου ένα τεράστιο «γιατί»… που δεν βρίσκει απάντηση αφού το λάθος… είναι αποκλειστικά ΔΙΚΟ ΣΟΥ!!!!

Νομίζεις πως υποχωρώντας στα «θέλω» σου…. θα σε εκτιμήσουν!!!
Παραμερίζοντας τις επιθυμίες σου… θα το σεβαστούν!!!
Κάνοντας τα κέφια τους…. θα σε αγαπήσουν περισσότερο!!!

ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΣΦΑΛΜΑ!!!!

Το μόνο που καταφέρνεις είναι να σε αγνοούν... διότι πιστεύουν πως δίνεις τα πάντα επειδή στερείσαι προσωπικότητας... και μόνο έτσι μπορείς να κερδίσεις την προσοχή τους!!!

Εξωφρενικό.... αλλά ΑΥΤΗ είναι η αλήθεια!!!

ΜΟΝΟ όσοι σου μοιάζουν… θα ανταποδώσουν την καλοσύνη σου!!! Όλοι οι υπόλοιποι θα την εκλάβουν ως αδυναμία… αφού ΠΟΤΕ οι ίδιοι δεν προσφέρουν άδολα!!! Πάντα έχουν κάποιο σκοπό… που για να τον πετύχουν… κάνουν ότι χρειαστεί!!!!

Όταν λοιπόν κρίνουν εξ ιδίων τα αλλότρια… μην περιμένεις τίποτα από δαύτους!!! Άτομα βυθισμένα στο σκοτάδι… αποκλείεται να χαρούν με το δικό σου φως!!!

Όσο δίνεις σε θεωρούν ανόητο… κορόιδο… βλάκα που μπορούν να σε  εκμεταλλεύονται… ανεβάζοντας την αυτοπεποίθηση τους στα ύψη… γιατί μέχρι εκεί τους κόβει!!!

Ο σωστός άνθρωπος ΔΕΝ περιμένει εξηγήσεις για τα αυτονόητα… τα ξέρει ήδη!!! Αναγνωρίζει την προσφορά… ΥΠΟΚΛΙΝΕΤΑΙ στην παραμικρή θυσία που κάνεις νοιώθοντας ηθικά υποχρεωμένος.. να στην ανταποδώσει στο πολλαπλάσιο!!!

Ουδέποτε θα αισθανθείς κοντά του συναισθηματική ανασφάλεια… οποιαδήποτε μορφή σχέσης έχετε!!!  Σε ευχαριστεί διαρκώς με την συμπεριφορά του.. καθιστώντας σαφές πόσο σημαντικός και πολύτιμος είσαι για την ζωή του!!! Εκτιμά στο έπακρο την καλοσύνη που δείχνεις… γνωρίζοντας πως είναι η μεγαλύτερη αρετή!!!

Επομένως να υποστηρίζεις πως δεν μπορείς να τον ξεχωρίσεις… ανάμεσα σε τόση ασχήμια που μας περιβάλλει αποτελεί άλλοθι… για να δικαιολογήσεις τα αδικαιολόγητα!!! 
Τις ανασφάλειες δηλαδή που αρνείσαι να παραδεχτείς… γιατί τεμπελιάζεις να δουλέψεις με τον εαυτό σου με αποτέλεσμα να επιλέγεις διαρκώς λάθος άτομα.. έχοντας την ΑΠΑΤΗΛΗ εντύπωση πως αυτά θα ανεχτούν... τις τεράστιες αδυναμίες σου!!! Η πραγματικότητα όμως αποδεικνύει περίτρανα πως είναι….

Αδιανόητο να το σκέφτεσαι…. ΤΡΑΓΙΚΟ να το επιχειρείς!!!

Αν θέλεις λοιπόν να παίρνεις ότι δίνεις ΧΩΡΙΣ να το ζητάς….

ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ να είσαι ο εαυτός σου.. αλλάζοντας άμεσα ότι δεν σου αρέσει και τότε θα διαπιστώσεις πως όσοι βρίσκονται πλάι σου ΑΞΙΖΟΥΝ γιατί….

Σέβονται αυτό που είσαι… αναγνωρίζοντας πόσο ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟΙ είναι που υπάρχεις στην ζωή τους!!!!






  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου