Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2016

Είμαστε τα "θέλω" μας!!!







Είμαστε τα «θέλω» μας!


Η ζωή  είναι ένα υπέροχο ταξίδι μέσα στον χρόνο! 
Ένα πολύτιμο δώρο του Θεού που καλείται ο καθένας μας ξεχωριστά να το βιώσει με τον δικό του τρόπο! 
Να κάνει τις επιλογές του και να ζήσει όλα εκείνα τα υπέροχα συναισθήματα που του προσφέρουν γαλήνη, ηρεμία και μια ανάταση ψυχής που τον ολοκληρώνουν και τον φέρνουν ολοένα και πιο κοντά στην ευτυχία!

Γιατί η  ευτυχία είναι στιγμές! Δεν είναι μια διαρκής κατάσταση!

 Είναι η χαρά της ψυχής μας  και η θετική αντιμετώπιση με την οποία ξεπερνάμε όλες τις  δυσκολίες και μας επιτρέπει να βλέπουμε πάντα το ποτήρι μισογεμάτο και όχι μισοάδειο!

Είναι όταν βλέπουμε τα «θέλω» μας να πραγματοποιούνται και να μας ολοκληρώνουν ως άτομα και ως προσωπικότητες! Όταν ο στόχος μας, πραγματοποιείται ύστερα από προσπάθεια και πολύ δουλειά! Γιατί  καμία νίκη δεν έχει  αξία αν είναι εύκολη και πάντα… προσδιορίζεται από την αξία του αντιπάλου!
Πόσο μάλλον όταν  ο «αντίπαλος», σε αυτή την περίπτωση, είναι ο ίδιος μας ο εαυτός και καλούμαστε να τον ξεπεράσουμε για να φτάσουμε στο ποθητό αποτέλεσμα!

Για να συμβεί όμως αυτό πρέπει να γνωρίζουμε τι ακριβώς θέλουμε και για ποιόν λόγο!.... 
Αν το «θέλω» μας απορρέει από μια δική μας  ισχυρή εσωτερική ανάγκη….ή γιατί κάποιος άλλος τα κατάφερε και είπαμε «γιατί  όχι και εγώ;» 

Προϋπόθεση να φτάσουμε στον στόχο  είναι  να γνωρίζουμε καλά τον εαυτό μας και τις πραγματικές  ανάγκες του. Να ξέρουμε τις «αλήθειες» μας και μέχρι που μπορούμε να φτάσουμε για αυτές!  
Να έχουμε ιεραρχήσει μέσα μας ότι μας κάνει χαρούμενους και είναι ικανό να μας φέρει πιο  κοντά στην ευτυχία!

Οι ανάγκες και τα όνειρα  του καθένα είναι διαφορετικά όπως διαφορετικός είναι και ο τρόπος προσέγγισης τους! Οι ικανότητες ποικίλλουν από άτομο σε άτομο όπως και η δύναμη θέλησης να βιώσουμε ότι έχουμε ονειρευτεί!

 Πόσοι όμως από εμάς ξέρουν  πραγματικά τι ακριβώς θέλουμε;

Τι είναι εκείνο που θα « γεμίσει» την ψυχή μας,  θα μας δώσει ώθηση να πάμε παρακάτω και θα μας επιτρέπει να ζούμε και όχι απλά να υπάρχουμε;

Σου λέω λοιπόν, πως ελάχιστοι άνθρωποι το γνωρίζουν και μπορούν να αιτιολογήσουν το «γιατί»! 
Οι περισσότεροι δεν έχουν  μπει καν στην διαδικασία  να «κοιτάξουν» μέσα τους, να «μιλήσουν» με τον εαυτό τους και  να τον «ανακαλύψουν»!  

Τα «θέλω» τους είναι επιδερμικά, του «συρμού», της μόδας… γιατί αυτό επιτάσσει η εποχή και  πάντα είναι πιο εύκολο να πας με το ρεύμα…. παρά κόντρα σε αυτό!!!!
Πιο εύκολα λες σήμερα θέλω να γίνω τραγουδιστής από ότι θέλω να γίνω ζωγράφος ή πυρηνικός  επιστήμονας, βρε παιδί μου!

  Ελάχιστοι, λοιπόν,   έχουν δώσει τον απαιτούμενο χρόνο στον εαυτό τους να καταλάβει τι  πραγματικά ποθεί η ψυχούλα τους και να προσπαθήσουν να του το προσφέρουν! 
Ψάχνουν μάταια  να βρουν το νόημα της ζωής… να κάνουν σχέσεις… να δημιουργήσουν…να προχωρήσουν παρακάτω,  χωρίς καν να  γνωρίζουν ποιοι  είναι!!!!

 «Αλλα  θέλω και άλλα κάνω, πώς να σου το πω» που λέει και το γνωστό σουξέ!...

 Ετσι, λοιπόν, μπλέκουν σε μια ατέρμονη διαδικασία να κατακτήσουν υποτίθεται  αυτό που επιθυμούν  χωρίς καν  να το γνωρίζουν  με  αποτέλεσμα, να μπερδεύονται ακόμα περισσότερο,  δημιουργώντας σύγχυση τόσο στον εαυτό τους όσο και στους γύρω τους!   

Πώς να κάνεις μια υγιής σχέση και να ζητήσεις από τον άλλον να σου δώσει πράγματα που ούτε εσύ ο ίδιος δεν ξέρεις ποια  ακριβώς είναι;;;;   Γι' αυτό και τις περισσότερες φορές δεν έχουν τι να πουν στην  ερώτηση  «ποιοι ακριβώς είναι και τι συγκεκριμένα  επιθυμούν»……ενώ η απάντηση είναι εύκολη!  
  
Είμαστε όλα αυτά που  θέλουμε!!!!  Ότι θέλουμε και όπως τα θέλουμε!

Όλα εκείνα που φωτίζουν την ψυχή μας και αυτό το φως αντανακλάται στο πρόσωπο μας, «ζωγραφίζοντας» ένα τεράστιο χαμόγελο που δεν χάνεται ακόμα και στις πιο δύσκολες στιγμές!

Τίποτα περισσότερο! Τίποτα λιγότερο! Τόσο απλά!

Ολοι εκείνοι που είχαν την εξυπνάδα να τολμήσουν να γνωρίσουν, νωρίς,  τον εαυτό τους, να τον καταλάβουν, να «ζήσουν» μαζί του και να τον κατανοήσουν…είναι όλοι εκείνοι που φαντάζουν, σήμερα,  στα μάτια μας ξεχωριστοί!

 Αυτοί που όταν θέλουμε να τους περιγράψουμε,  η πρώτη λέξη που  έρχεται πάντα στο μυαλό μας είναι  η λέξη…. «μοναδικοί»!!!! 

 Γιατί η  ήρεμη δύναμη που έχουν κατακτήσει μέσω της αυτογνωσίας τους,  τους εξυψώνει στα μάτια μας και τους καθιστά αυτόματα  αναντικατάστατους,  όσο και αν κάποιοι πιστεύουν πως κανένας δεν ανήκει σε αυτήν  την κατηγορία!......

Αν  λοιπόν το ζητούμενο είναι να κατακτήσουμε την ζωή και να την πάρουμε στα χέρια μας πρέπει πρώτα από όλα να γνωρίζουμε τον ίδιο μας τον εαυτό! Να ξέρουμε τι θέλουμε και κυρίως να γνωρίζουμε τι ΔΕΝ θέλουμε! 

Να έχουμε την δύναμη να υιοθετούμε ή να απορρίπτουμε κάθε τι που είναι ξένο σε μας και αποτελεί τροχοπέδη για την εξέλιξη μας!
 Οι επιλογές μας…σηματοδοτούν ποιοι ακριβώς είμαστε!!!! 

Τα «θέλω» μας  είναι  η  προσωπική πυξίδα του καθένα  που μας επιτρέπει να βρούμε στην πορεία ανθρώπους που βλέπουν από την ίδια οπτική γωνία  τα πράγματα και η ένωση μαζί τους θα είναι μόνο  ευτυχής και δημιουργική, για την ζωή μας!

Θα μας πηγαίνει πάντα ένα βήμα παρακάτω και η βοήθεια τους θα είναι ανεκτίμητη για την επίτευξη κάθε  στόχου, χωρίς να χάνουμε πολύτιμο χρόνο! Και πολύ περισσότερο χωρίς να φθείρουμε και να δηλητηριάζουμε την ψυχή μας με αρνητικά συναισθήματα και  ανούσιους  διαπληκτισμούς!

Δεν υπάρχει  λάθος και  σωστό!

Υπάρχουν άνθρωποι με τους οποίους «κουμπώνουμε» από την αρχή γιατί  ταυτίζονται τα «θέλω» μας και εκείνοι  με τους οποίους δεν είναι δυνατόν να συνυπάρξουμε γιατί πολύ απλά οι επιθυμίες μας,δεν έχουν κοινό παρανομαστή!
    








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου