Σάββατο 30 Μαρτίου 2024

Στα οικογενειακά τραπέζια, γίνονται οι καλύτεροι τσακωμοί νύφης-πεθεράς...σύμφωνα με τα Ελληνικά έθιμα! Δεν θα αλλάξουμε τώρα και τις παραδόσεις μας!!!

Με πήρε μια φίλη τηλέφωνο να συμβουλέψω. λέει, τον ανιψιό της που ήταν πολύ στεναχωρημένο το παιδί… γιατί πήγε μαζί με την κοπέλα του να φάνε μια Κυριακή μεσημέρι, σπίτι... και τσακώθηκαν με την μάνα του, που τυγχάνει και αδελφή της!

Κατά πρώτον, τα οικογενειακά τραπέζια είναι για τσακωμούς.. όλοι το ξέρουν αυτό!!  

Κατά δεύτερον, σιγά το παράξενο! Αν έληγε ήρεμα η συνάντηση… θα ήταν το περίεργο! Τώρα όλα έγιναν σύμφωνα με τα έθιμα… και την Ελληνική παράδοση! Τσεκαρισμένο!

Διότι πρέπει να γνωρίζετε, αγόρια,  πως δεν πρόκειται να βρείτε ΠΟΤΕ κάποια κοπέλα που να εγκρίνει η μανούλα σας διότι πολύ απλά.. δεν είναι ΚΑΜΙΑ ικανή να σταθεί δίπλα στο παλικάρι της… Σε αυτόν τον λεβέντη που μόνο εκείνη ξέρει με πόσους κόπους και θυσίες τον μεγάλωσε… για να ΄ρθει τώρα η κάθε σουσουράδα… να της τον αρπάξει μέσα από τα χέρια!!!

Έτσι πιστεύεις … πως θα την αφήσει;;; Αμ δε!!!

 Άσε που έχει τόσα ράμματα για την γούνα της, που δεν πρόκειται να ξεμπερδέψει τόσο εύκολα η μαντάμ! Τι σημασία έχει που δεν την ξέρει καν;;; Αλλοίμονο... αν σταθούμε τώρα σε τέτοιες χαζές λεπτομέρειες! Το σημαντικό είναι πως έχουν γνώση οι φύλακες και η μανούλα, βεβαίως βεβαίως.. πως όλες είναι ίδιες και θα μεταχειριστούν τα πάντα για να μην χάσουν τέτοιο κελεπούρι σαν και σένα, τρομάρα σου!

Γι αυτό δώσε τόπο στην οργή και συγχώρεσε την δόλια μάνα που δεν μπόρεσε να συγκρατηθεί μόλις είδε τον «εχθρό» να κάθεται δίπλα και αντί να καλέσει το ελικόπτερο του ΑΝΤ1να την παραλάβει πακέτο, πάραυτα… έπρεπε να την ανεχτεί.. και να την τραπεζώσει κιόλας για χατίρι σου, άτιμο πλάσμα!

Της ανέβηκε το αίμα στο κεφάλι, της χριστιανής... ειδικά όταν είδε εσένα να κοιτάς την λεγάμενη… λιγωμένος από έρωτα..  λες και δεν είχες ματαδει γυναίκα!!!

Να μην αρπάξει μετά τον ασημένιο δίσκο… να στον φέρει στο κεφάλι μπας και συνέλθεις;;;;

Που πας βρε.. ξυπόλητος στα αγκάθια… που μου θέλεις και έρωτες μικρό παιδί ακόμα, 40 χρονών;;;  

Που την ξέρεις την τσαπερδόνα που κουβάλησες στο σπίτι, χωρίς καμία ντροπή και την έβαλες μάλιστα να καθίσει δίπλα στην μανούλα… και αντί να σκύβει το κεφάλι από σεβασμό στην γυναίκα που ξενύχτησε και ίδρωσε να σε κάνει ολόκληρο γαϊδούρι (για να μην λέμε πάλι τα ίδια!)… Άνοιξε το στόμα της, βγάζοντας μια γλώσσα, ίσαμε το μποι της!!!

Αλλά τέτοιες είναι όλες! Σιγανοπαπαδιές!!! Κάνουν τις καλές μέχρι να σε τυλίξουν και μετά... άντε να τις πιάσεις!

Ξεγελιέται όμως η μανούλα;;;;

Την ξεμπροστιάζει στο πιτς φιτίλι.. και αντί να της δώσεις συγχαρητήρια που σου άνοιξε τα μάτια αποκαλύπτοντας το πραγματικό πρόσωπο της ακατανόμαστης… Φωνάζεις  και νευριάζεις μαζί της… γιατί η «γυναίκα αράχνη» που ήθελες να κάνεις και γυναίκα σου… άκουσον άκουσον δηλαδή… το παίζει θιγμένη!! (Ίδιος ο πατέρας σου και εσυ! Αγαθός και κορόϊδο!!)

Θου Κύριε!

Βρε αυτή σε δουλεύει.. ΔΕΝ το βλέπεις; 

Αποσκοπεί να της βάλεις στεφάνι και μετά… που σε πονεί και που σε σφάζει!!!

Είναι δυνατόν να σε αγαπάει;;; Πότε πρόλαβε;; 

Επειδή δουλεύει εσένα… νομίζει πως κοροϊδεύει και τους άλλους;;;

Βρε ΜΟΝΟ η μανούλα σε αγαπάει αληθινά, πάρτο χαμπάρι…  και αν πει και μια κουβέντα παραπάνω, καμμιά φορά, το κάνει για το καλό σου, πασάκα μου!!! 

Τι νομίζεις; 

Αλλά εσύ αμέσως να την παρεξηγήσεις… και να κάνεις καλύτερη μια ξένη, που γνώρισες χτες.. από την ΙΔΙΑ ΣΟΥ την ΜΑΝΑ.. που τα δάκρυα της ποτάμι από την αγωνία και το άγχος να σε μεγαλώσει!!!

Που να πει, όμως… και που να τραγουδήσει τον καημό της; (Είναι και μερακλού.. τι να κάνουμε;)  Πώς να εξομολογηθεί τον καημό μιας καταφρονεμένης μανούλας από τον άσπλαχνο γιό… που αναθρέφει σαράντα ολόκληρα χρόνια.. και τώρα για μιά «άντε μην πω»… (το όνομα κάθε νύφης που περνάει την πόρτα του σπιτιού) την ΑΡΝΕΙΤΑΙ!!

Ποιαααα;;;;

Την ίδια του την μάνα, κόσμε.. που έζησε να το δει και αυτό.. πίνοντας το πικρό ποτήριο της εγκατάλειψης… απ’ το ίδιο της το σπλάχνο!!! (Ευτυχώς τουλάχιστον που δεν διαδραματίστηκε τούτο το δράμα εν ετει 1950.. γιατί δεν θα ΄κανε καριέρα ούτε ο Νίκος Ξανθόπουλος ούτε η Ελένη Ζαφειρίου!)

Αλλά δεν πειράζει… η καρδιά της μανούλας είναι σαν την αγκινάρα! Ξέρει και συγχωρεί μόνο και μόνο… γιατί ΠΡΕΠΕΙ να ΣΩΣΕΙ το παιδί της από τα νύχια κάθε επιτήδειας! Τι να ΚΑΝΕΙ η έεερμη;;;;

Μάνα είναι και πονεί !!!

Τουτέστιν…  

Δεν υπάρχει ευτυχίαααα

Που να κόοοοβεται στα τρία….

Στην περίπτωση μας όμως

Δεν υπάρχει άλλος δρόοοομος!!!

Τι γιατί, παιδί μου;;;

Όταν γίνεις μάνα… θα καταλάβεις!!!      




 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου