Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου 2023

Μην αφήνετε έρμαιο τον εαυτό σας σε δυσάρεστες καταστάσεις...Αντιδράστε!!!


 Είναι φυσιολογικό όταν αντιμετωπίζετε δυσάρεστες καταστάσεις ή τοξικούς ανθρώπους να αισθάνεστε λυπημένοι και απογοητευμένοι από  αυτά που βιώνετε, τα οποία πολλές φορές μπορεί να σας οδηγήσουν ακόμα  και στην κατάθλιψη… αν αρνηθείτε βοήθεια από κάποιον ειδικό, στην περίπτωση που δεν μπορείτε να διαχειριστείτε μόνοι.. τα συναισθήματα σας

Πριν φτάσετε όμως σε αυτό το σημείο μπορείτε να αντιμετωπίσετε διάφορα στενάχωρα περιστατικά που σας τυχαίνουν.. κάνοντας πράγματα που ανεβάζουν την διάθεση με αποτέλεσμα να αισθάνεστε ότι μπορείτε να ξεπεράσετε γρηγορότερα  τα σκαμπανεβάσματα της ζωής.

Προσφέρεστε στον εαυτό σας έναν καλό και επαρκή ύπνο!

Οι λιγοστές ώρες ύπνου έχουν ως αποτέλεσμα τα πολλά νεύρα, την αύξηση του στρες… και της απαισιοδοξίας! Ιατρικές έρευνες  παρομοιάζουν τον ύπνο ως τον «μηχανικό» του σώματος που αναπληρώνει ότι έχει ανάγκη… και διορθώνει οποιαδήποτε «ζημιά» παρουσιάζει το σύστημα.

Βάλτε την άσκηση στην ζωή σας ή περπατήστε 10-15 λεπτά.

Η καθημερινή άσκηση ή το περπάτημα δέκα με δεκαπέντε λεπτά  αποβάλλει το άγχος και ηρεμεί τον οργανισμό!

Να  σκέφτεστε πόσα έχετε και να είστε ευγνώμων γι’ αυτά.

Η αρνητικότητα ΔΕΝ βοήθησε ποτέ κανέναν! Αντί λοιπόν να είστε αγνώμονες σκεπτόμενοι συνεχώς αυτά που θέλετε και δεν έχετε… δημιουργώντας  έτσι συνθήκες γκρίνιας, μιζέριας και κακομοιριάς.. εκτιμήστε αυτά που διαθέτετε, ευχαριστώντας τον Θεό!!! Αν χαρίζει υγεία σε σας και στα αγαπημένα σας πρόσωπα, στέγη και καθημερινό φαγητό στο τραπέζι σας…  ανήκετε στους πλουσιότερους ανθρώπους αυτού του κόσμου… και δεν έχετε το δικαίωμα να ξεχνάτε λεπτό την μεγάλη ευλογία που έχετε… όταν  άλλοι παλεύουν σκληρά να αποκτήσουν όσα για σας… φαντάζουν αυτονόητα!!!

Αγαπήστε τον εαυτό σας.

 Αυτά που ζητάτε από τους άλλους.. αποφασίστε να τα προσφέρετε εσείς οι ίδιοι στον εαυτό σας!!! Η αγάπη είναι το μεγαλύτερο και ακριβότερο δώρο, που μπορεί να σας κάνει κάποιος. Πιστέψτε λοιπόν πως το αξίζετε.. και ΜΗΝ δέχεστε τίποτα λιγότερο… από ΚΑΝΕΝΑΝ!!!   

ΖΗΣΤΕ  το παρόν, διαγράψτε το παρελθόν, μην αγχώνεστε για το μέλλον.

 Η ζωή βρίσκεται στο «τώρα»!!! Ούτε στο πριν…  ούτε στο μετά! Το να αναμασάς λοιπόν συνεχώς το παρελθόν ψάχνοντας απαντήσεις  για τις ασχήμιες των άλλων ή να αγχώνεσαι  για την επόμενη μέρα, χάνοντας την σημερινή.. είναι ότι χειρότερο μπορείς να κάνεις, με συνέπεια να αφήνεις να τρέχει η ζωή σαν νερό ανάμεσα από τα δάχτυλα σου.. χωρίς να πιείς ούτε σταγόνα!!! Μην ξοδεύεις λοιπόν πολύτιμο χρόνο  για πράγματα… που δεν μπορείς, ούτως ή άλλως  να ελέγξεις. ‘Όταν ο άνθρωπος κάνει σχέδια.. ο Θεός γελάει!  Άδραξε λοιπόν την μέρα… και αντιμετώπισε ότι έρθει, όποτε έρθει… με θετική διάθεση!

Η μεγαλύτερη περιουσία είναι οι καλοί άνθρωποι δίπλα σου.

Οι πλουσιότεροι άνθρωποι δεν είναι αυτοί που έχουν μεγάλους λογαριασμούς στην τράπεζα και φουσκωμένα πορτοφόλια αλλά εκείνοι που έχουν καλούς ανθρώπους δίπλα τους, που τους αγαπούν και τους νοιάζονται! Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ευλογία απ’ το να έχεις δυο χέρια να σου ανοίξουν την αγκαλιά τους όταν το έχεις ανάγκη… να ακούσουν το πρόβλημα σου.. και να σκουπίσουν τα δάκρυα που τρέχουν από τα μάτια σου, τις δύσκολες στιγμές!    

Το αλκοόλ όχι μόνο δεν βοηθά σε κανένα πρόβλημα, αλλά δημιουργεί πολλά ακόμα.

‘Οσοι κατέφυγαν σε αυτή την «λύση»,  μια δύσκολη στιγμή της ζωής τους…  γρήγορα κατάλαβαν πως όχι μόνο δεν μπορούν να  διορθώσουν τίποτα, αλλά… η  συγκεκριμένη επιλογή εκτός από ένα τεράστιο λάθος που είναι… τους οδηγεί κατευθείαν στην παγίδα του εθισμού.. με καταστροφικά αποτελέσματα για την ζωή τους.  Σε αυτή την περίπτωση, οφείλουν να ζητήσουν ΑΜΕΣΑ επαγγελματική βοήθεια από κάποιον ειδικό έτσι ώστε να τους βοηθήσει αποτελεσματικά… επαναφέροντας  την ζωή τους στον σωστό δρόμο!













 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου